Θεσσαλονίκη

Die Wolke Αrt Group: μία ομάδα φωτιά στην πόλη

Επιστρέφουν με την προβολή του βραβευμένου τους Imago Ep.II: Symmetry και το In Side Out της Φένιας Κοτσοπούλου.

Parallaxi
die-wolke-αrt-group-μία-ομάδα-φωτιά-στην-πόλη-198815
Parallaxi

Με έδρα τους την Θεσσαλονίκη οι Die Wolke Art Group από το 2008, εναλλάσονται συνθέτοντας ένα από τα πιο δυναμικά κράμματα σύγχρονης καλλιτεχνίας τόσο στην πόλη όσο εντός και εκτός συνόρων. Πεδίο τους, ένας συγκερασμός από τις τέχνες του θεάματος, του σύγχρονου χορού, της video art, των mixed media και των συναφών τεχνολογιών. Από την Πτολεμαίων της Θεσσαλονίκης, στις διακρίσεις και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου οι Die Wolke Art Group λειτουργούν ως ΜΚΟ αλλά και ως ένα από τα πιο υποσχόμενα πρόσωπα της ελεύθερης σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Βασικός τους πυρήνας είναι το περιστρεφόμενο και διαρκώς διευρυνόμενο δυναμικό της ομάδας. Ένα δυναμικό που αποτελείται από μεμονωμένους καλλιτέχνες, στοχαστές και τεχνικούς. Στοχεύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη της outside the box διεπιστημονικής τέχνης, καθώς και τις επιπτώσεις αυτής στο αστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Φανταστείτε το πιο σύγχρονο, σκληροπυρηνικό κράμα τεχνών και επιστήμης ενώ ταυτόχρονα το αποτέλεσμα αυτού να παρουσιάζεται τεχνολογικά και καλλιτεχνικά εύγλωττο για να επιστρέψει ακριβώς από εκεί που ξεκίνησε-αφορμίστηκε. Από την αστική ζωή.

Χώρος δράσης τους το Vitruvian Thing. Το στούντιο που στο εσωτερικό του βρίσκεις από dance floor μέχρι θεατρική σκηνή, στούντιο ηχογραφήσεων, τμήμα επεξεργασίας, προτζέκτορες, οθόνες, φώτα και κάμερες. Ένα πεδίο δράσης καθόλα πανέτοιμο να υποδεχθεί όλα όσα γεννιούνται στο μυαλό της ιδιαίτερης αυτής, εναλλασόμενης ομάδας.

Στην Θεσσαλονίκη τους έχουμε δει πολλές φορές να συμμετέχουν σε δράσεις και ιδιαίτερα πρότζεκτ. Πολλά θετικά σχόλια απέσπασε το πρότζεκτ τους LOCUS 16|a και LOCUS 17|a αλλά και η περφόρμανς τους στο KAPANI PROJECT.

Αυτή τη φορά έρχονται με την προβολή του βραβευμένου τους Imago Ep.II: Symmetry + In Side Out (της Φένιας Κοτσοπούλου). Πρόκειται για μία ένα dance film μικρού μήκους, στο οποίο το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει Dani Joss. Πρωταγωνιστούν η Δροσιά Τριαντάκη, ο Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, η Νανά Κουλη και ο Λουκ Προδρόμου.

*Την Κυριακή, 28/05/2017, στο Vitruvian Thing (Πτολεμαίων 29Α στον 4ο όροφο) θα γίνει η προβολή του Imago Ep.II: Symmetry + In Side Out. Στις 20.00 και στις 22.00, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας ΕΔΩ. Ακολουθείστε την ομάδα στο facebook και μείνετε συντονισμένοι στα πρότζεκτ της που εντυπωσιάζουν.

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα