Επικαιρότητα

Δημιουργήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ ανακοινώνει την δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
δημιουργήθηκε-δημοτικό-συμβούλιο-νέ-171966
Parallaxi

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ ανακοινώνει την δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων – ΔΣΝΘ, είναι δομή ενεργητικής συμμετοχής νέων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επιτρέπει στους νέους να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου. Συμβάλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και καλλιεργεί την υπευθυνότητα σε όσους συμμετέχουν. Αποτελεί τον συμμετοχικό φορέα, ο οποίος εξασφαλίζει στους νέους ηλικίας από 15 έως 30 ετών του Δήμου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, τη δραστηριοποίησή τους στα τοπικά κοινά.

Μέσω της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίων Νέων, αναδεικνύονται οι αρετές και τα όνειρα της νεολαίας. Επιτυγχάνεται η εξάπλωση των δημοκρατικών αρχών, η ευαισθητοποίηση σε συμπεριφορές που προάγουν το ρόλο του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη. Δίνεται η δυνατότητα οι νέοι να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της, να ακουστούν οι ιδέες και οι προτάσεις τους, να εκφραστούν θεσμικά, να διατυπώσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Οι αποφάσεις καθώς και τα συμπεράσματα θα προωθούνται για υλοποίηση μέσω του Προέδρου του Συμβουλίου Nέων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων της ΚΕΔΗΘ και θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Στο ΔΣΝΘ συμμετέχουν νέοι δημότες ή φοιτητές του δήμου Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της ΚΕΔΗΘ το οποίο διήρκησε από την 1η Ιουλίου έως και την 31 Οκτωβρίου 2018 και γράφτηκαν στο σχετικό μητρώο. Κατόπιν της ολοκλήρωσης των εγγραφών στο μητρώο, ακολούθησε η διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων(Workshops). Η συμμετοχή στα σεμινάρια προετοιμασίας είχε ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ρόλο και τις αρμοδιότητες ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Η συμμετοχή στα σεμινάρια αποτέλεσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπερίληψη των ενδιαφερομένων στο τελικό μητρώο, δηλαδή το δείγμα της κλήρωσης, από το οποίο αναδείχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι επιλαχόντες αναπληρωματικοί αυτών.

Η κλήρωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2018 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσία της προέδρου της ΚΕΔΗΘ κυρίας Μ. Πασχαλίδου, του διευθυντή κυρίου Σ. Μιχαλάτου, του υπευθύνου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων νεολαίας κυρίου Δ. Γεωργιάδη, του μέλους της οργανωτικής επιτροπής Ζ. Σιδηρόπουλου και των υποψηφίων μελών του ΔΣ νέων Δ. Αναγνώστου, Γ. Γρηγορούδη, Σ. Μαμεντλί, Χ. Πετρακογιάννη και Π.Μ. Σκόνδρα.

Συγχαρητήρια στα νέα μέλη του ΔΣ Νέων (αλφαβητικά):

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΜΠΑ-ΝΤΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΖΑΡΙΑ ΓΡΙΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΒΡΑΚΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΙΝΑ ΖΩΗ ΚΑΤΣΙΝΑ ΘΩΜΑΣ ΚΕΔΡΑΣ ΒΑΣΩ ΚΟΝΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΦΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΑΛΑΤΙΝ ΜΑΜΕΝΤΛΙ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΛΕΖΙΑΔΟΥ ΜΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΟΥΛΑ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΜΠΙΣΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΧΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΟΝΙΑ ΠΕΝΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕΝΙΚΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΝΔΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΛΗΣ ΞΕΝΙΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΛΙΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΣΑΛΑΜΠΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΒΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΧΑΝΤΗΣ

Και στους αναπληρωματικούς τους (με τη σειρά που κληρώθηκαν):

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΤΟΚΩΤΣΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΜΙΜΙΚΟΣ ΦΟΙΒΟΣ ΧΡΗΣΟΣ ΦΡΥΔΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΤΖΙΚΑ ΕΛΕΝΗ ΓΟΡΙΔΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΤΣΌΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΥΛΕΚΑΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΝΤΣΙΧΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα