Ελλάδα

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μήνυση κατά αγνώστων για την κατάσταση στον βιολογικό καθαρισμό της Λητής

Εντοπίστηκαν νεκρά ζώα έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Λητής

Parallaxi
δήμος-ωραιοκάστρου-μήνυση-κατά-αγνώσ-547291
Parallaxi
Εικόνα: greenagenda.gr

Εντολή να κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων έδωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, μόλις ετέθη υπόψη της δημοτικής αρχής το γεγονός ότι – όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου – “εντοπίστηκαν νεκρά ζώα έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Λητής, σε έναν χώρο τον οποίο ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε παράνομη χωματερή”.

Η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του δήμου Ωραιοκάστρου, κατέθεσε τη μήνυση σήμερα το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Νωρίτερα, συνεργεία του δήμου και της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας είχαν μεταβεί στον χώρο όπου βρίσκονταν τα νεκρά ζώα, ώστε να γίνει η περισυλλογή τους. Από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου κινήθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, ώστε τα νεκρά ζώα να οδηγηθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις για αποτέφρωση.

«Οι παράνομες χωματερές είναι δυστυχώς μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή, την οποία παραλάβαμε από την απελθούσα διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου. Η δική μας διοίκηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτήν τη ντροπή. Στα περιβαλλοντικά εγκλήματα αυτονόητα δείχνουμε μηδενική ανοχή», τονίζει ο κ. Τσακίρης. Υπογραμμίζει δε, ότι, στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2020 έχουν εγγραφεί κονδύλια ύψους 500.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα της διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα