Θεσσαλονίκη

ΕΙΚΟΝΕΣ: Δείτε το εντυπωσιακό φινάλε των “Ιστοριών του Λευκού Πύργου”

Το απόλυτο σύμβολο της πόλης, ο Λευκός Πύργος, ένα οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα, μέρος της οχύρωσης που αντικατέστησε τη βυζαντινή οχύρωση του 12ου αιώνα, για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και ως φυλακή θανατοποινιτών και λειτουργεί σήμερα ως μουσείο και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην […]

Parallaxi
εικονεσ-δείτε-το-εντυπωσιακό-φινάλε-τ-494395
Parallaxi

Το απόλυτο σύμβολο της πόλης, ο Λευκός Πύργος, ένα οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα, μέρος της οχύρωσης που αντικατέστησε τη βυζαντινή οχύρωση του 12ου αιώνα, για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και ως φυλακή θανατοποινιτών και λειτουργεί σήμερα ως μουσείο και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα. Έχει 6 ορόφους, 34 μέτρα ύψος και 70 μέτρα περίμετρο.

Γιορτάζοντας 30 χρόνια ζωής στην Θεσσαλονίκη, το παλαιότερο free press σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, η Parallaxi, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1989, οργάνωσε για σήμερα ένα πολυθέαμα εμπνευσμένο από το μνημείο Λευκού Πύργου και τη σχέση του με τη ζωή της πόλης, στο χθες και το σήμερα, αφού γύρω και πάνω του θα διαδραματιστούν μια σειρά από δρώμενα που θα εμπνευστούν από το χθες, το σήμερα και το αύριο του μνημείου.

Υπενθιμίζεται ότι στις 20:10 θα ξεκικήσει street party στην πλατεία Τσιρογιάννη-πεζόδρομος απέναντι από τον Λευκό Πύργο, με με το Κρουστόφωνο, τη Sindos Concert Band και dj set από την Έλενα Αγγελίδου για τα 30 χρόνια της Parallaxi αλλά και την έναρξη των 54ων Δημητρίων. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το τι συμβαίνει τώρα στο Λευκό Πύργο.

Η ολοκλήρωση του θεατρικού δρώμενου σημαίνει την έναρξη του γιγάντιου video mapping με το σάλπισμα από τις επάλξεις του μνημείου. Η Όλγα Σφέτσα δημιούργησε ένα τεράστιο σκηνικό μεταμόρφωσης του μνημείου και ταυτόχρονα μονωδοί του Κρατικού Ωδείου τραγούδησαν οπερέτες από την οροφή του μνημείου στη μνήμη του παλαιού κοσμικού καφενείου ‘’Ο Κήπος του Λευκού Πύργου’’ που φιλοξενούσε μεγάλες ορχήστρες, προβολές, μέχρι και όπερα.

Τις οπερέτες ερμηνευσαν οι μαθητές του Κρατικού Ωδείου Κωνσταντίνα Αδαμίδου, Βασίλης Τσεριώτης, Εμμανουέλα Ορφανουδάκη, Βασιλική Φράγκου, Βασιλίνα Αρβανιτίδου – Ουσαντζοπούλου. Πιάνο : Θανάσης Παπαϊσίου

Δείτε τις φωτογραφίες από το video mapping επάνω στο πιο εμβληματικό μνημείο της Βόρειας Ελλάδας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ: Το πολυθέαμα ”Ιστορίες του Λευκού Πύργου”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα