Ελένη Χοντολίδου: Σχόλιο στη μη οφειλόμενη απάντηση
Η απάντηση της Ελένης Χοντολίδου στον κ. Μήτρου, υποψήφιο με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Λέξεις: Ελένη Χοντολίδου
Χαίρομαι όταν τα μικρά μου κείμενα συναντούν τον ιδανικό αναγνώστη τους. Ο κ. Μήτρου, υποψήφιος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ενοχλήθηκε από το κείμενό μου, άρα τον άγγιξε, τον αφορά.
«Γιατί νουθετώ;» Δεν νουθετώ, την άποψή μου λέω γιατί πολλοί φίλοι μου τη ζητούν και γιατί είμαι πολιτικό ζώον και έχω συμμετάσχει 12 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Αρκεί; Μου επιτρέπεται να έχω άποψη, κ. Μήτρου;
Ο κ. Μήτρου –που του εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές– προφανώς ενοχλήθηκε από την αυτονόητη αλήθεια: η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν διεκδικεί καμία πιθανότητα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο. Κατανοητή η πικρία.
«Το ζητούμενο σήμερα για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι η συνέχεια της Πρωτοβουλίας». Φυσικά και δεν είναι. Των κατακτήσεών της είναι όμως και γι αυτό παλεύουμε όσες και όσοι συμμετείχαμε στην επίτευξη των μικρών και μεγάλων στόχων που είχαμε θέσει. Γι αυτό και προσωπικά δεν έχω καμία πικρία που η Πρωτοβουλία δεν συνεχίζει ως παράταξη.
Όμως ουδέν ψευδεύστερον του παρακάτω ισχυρισμού:
«Σε όλον τον πολιτικό και προγραμματικό μας λόγο έχουμε δηλώσει με καθαρό τρόπο ότι δεν υποτιμούμε κανέναν, δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός…» και «δεν αντιμετωπίζουμε την υπόθεση της πόλης με όρους προσώπων. Για εμάς κανείς δεν είναι τοτέμ».
Ειλικρινά δεν διαβάζω πολιτικό λόγο και μάλλον βλέπω ένα πρόσωπο-τοτέμ. Ο κ. Ζέρβας εκτός του ότι συνεχώς φτύνει εκεί που έπινε νερό (δικαίως κάποιες φορές, αδίκως τις περισσότερες με λόγο που μόνον πολιτικός δεν είναι, περισσότερο ψυχολογικός με θυμό προς τον «πατέρα») κάνει συνεχώς κριτική στους επιτυχημένους αντιδημάρχους της Πρωτοβουλίας. Αυτός είναι ο παντεπότης που για όλους και για όλα έχει αρνητική άποψη. Το υψηλό μπάτζετ όμως δεν παράγει πολιτική και η επικοινωνία επίσης. Πρέπει να έχεις λόγο σύγχρονο, δυνατό, ανοιχτό στις μειονότητες, στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, μακριά από στείρους εθνικισμούς για να συνεγείρεις τους δημότες.
Κύριε Μήτρου, είναι κρίμα που δεν έχετε το γνώθι σ’ αυτόν. Μη σας ενοχλεί όμως που άλλοι το έχουν.