Ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη απέκτησε την πιο όμορφη αίθουσα υπολογιστών!

Και ο graffiti artist μας λέει δυο λόγια.

Parallaxi
ένα-σχολείο-στη-θεσσαλονίκη-απέκτησε-452610
Parallaxi

Πώς μπορεί μία τυπικά αίθουσα διδασκαλίας με υπολογιστές να μεταμορφωθεί σε έναν ζωντανό χώρο γεμάτο με χρώμα, δίνοντας στα παιδιά να βρίσκονται σε μια ευχάριστη τάξη; Η μαγική λέξη είναι το graffiti.

Ο Πέτρος Κασμ, Street Artist από τη Θεσσαλονίκη, αποδέχθηκε το κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, απέναντι από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, κι έδωσε νέα πνοή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Στην αίθουσα Πληροφορικής δημιουργήσαμε τον γνωστό σε όλους μας Super Mario, ένα παιχνίδι διαχρονικό μακριά από τη βία που για τους μεγάλους αποτελεί ευχάριστη παιδική ανάμνηση. Τα υπόλοιπα σχέδια στο σχολείο αφορούν τη φύση και τα ζώα: το σχολείο κάνει συχνά περιβαλλοντικές δράσεις στο Καρατάσιου που βρίσκεται απέναντι», αναφέρει ο Πέτρος στην Parallaxi.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο για τη δημιουργική τους διάθεση και στον φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Ματσαρίδη, που έβαλε και αυτός το ταλέντο του για τις τοιχογραφίες», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημήτρης Ματσαρίδης, ο άνθρωπος που δημιούργησε το graffiti του Αγίου Παΐσιου στα Μετέωρα

Και το ”κατά τη διάρκεια”

Ο Πέτρος Κασμ ασχολείται με το graffiti και τις τοιχογραφίες τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ παράλληλα σπούδασε φωτογραφία και ασχολείται με τη δημιουργία εικόνας και σε ψηφιακή μορφή. Το στυλ του είναι φωτορεαλιστικό, 3D με στοιχεία σουρεαλισμού ενώ τα θέματά του συχνά έχουν επιρροές από την κλασική εποχή και τη μεσαιωνική ζωγραφική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πλέον ο κόσμος μας βλέπει στο δρόμο και μας συγχαίρει. Αυτό δεν ήταν πάντα έτσι. Για να αλλάξει αυτή η στάση πέρασαν χρόνια και πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα – την οποία αρνητική στάση αντιμετωπίζουμε με όσους δεν ξεχωρίζουν το graffiti από τον βανδαλισμό».

Για ακόμη μεγαλύτερο πεδίο δημιουργικότητας, ο Πέτρος Κασμ αναφέρει ότι «έχουν γίνεις πολλές φορές προτάσεις για free walls, ένα πάρκο δηλαδή με τοίχους για τους καλλιτέχνες ή ακόμα και χώρο για skate και άλλες δράσεις που θα είναι σε κοινή θέα ώστε ο καθένας να μπορεί να έρθει σε επαφή με το graffiti και οι δημιουργοί να μπορούν εύκολα να βρουν μέρος να ζωγραφίσουν χωρίς να ψάχνουν σε παρατημένους χώρους».

* Περισσότερα για τον Πέτρο Κασμ στο προφίλ του στο Facebook και στο mail: [email protected]

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα