Επιστολή βιοτεχνών Θεσσαλονίκης στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Τι ζητά το ΒΕΘ από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Επιστολή με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του παραεμπορίου και το αίσθημα ανασφάλειας, που όπως υποστηρίζει, επιτείνεται στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης, απέστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΒΕΘ), ζητώντας “την άμεση και ισχυρότερη επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας”.
Η επιστολή, εστάλη επίσης στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και στον Aστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο.
Στην επιστολή του το ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι έχει γίνει κατ’ επανάληψη αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις – μέλη του, ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη διαρκή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της αστυνομίας, καθώς και τη διεξαγωγή ελέγχων, με στόχο την εξάλειψη του παραεμπορίου και την πρόληψη και καταστολή κάθε εγκληματικής ενέργειας.
“Το φαινόμενο του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου έχει λάβει τη μορφή Λερναίας Ύδρας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του το ΒΕΘ. Προσθέτει πως “μεγάλος αριθμός παράνομων πωλητών λαθραίων καπνικών ειδών και άλλων προϊόντων, συναθροίζονται κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας, όπου βρίσκεται το κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην περιοχή της αγοράς Καπάνι, περιορίζοντας και δυσκολεύοντας τη δυνατότητα εύκολης διέλευσης των διερχόμενων. Τη ζοφερή κατάσταση επιτείνει το γεγονός πως καταγράφονται κατά επανάληψη περιστατικά αιματηρών επεισοδίων μεταξύ αλλοδαπών που είναι καθημερινοί… υπαίθριοι πωλητές προϊόντων αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας”.
Το ΒΕΘ επισημαίνει επίσης στην επιστολή του, ότι “οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για την ανασφάλεια που νιώθουν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται μάρτυρες διαπληκτισμών, οι οποίοι, συχνά, καταλήγουν σε αιματηρά επεισόδια, με πιο πρόσφατο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Νοεμβρίου”.
“Η διαιώνιση του παραεμπορίου στερεί σημαντικούς πόρους από το ελληνικό δημόσιο, ενισχύει το αίσθημα της εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στο κέντρο της πόλης, προκαλεί φόβο στους διερχόμενους πολίτες, αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες, λειτουργώντας άκρως αποτρεπτικά για την ανάπτυξη του τουρισμού” καταλήγει το ΒΕΘ στην επιστολή του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ