Επικαιρότητα

Έρχονται online το OPEN HOUSE Thessalonki και Open House Worldwide Festival

Το OPEN HOUSE Thessaloniki επιστρέφει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 με την πρεμιέρα μιας σειράς από virtual tours σε κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Parallaxi
έρχονται-online-το-open-house-thessalonki-και-open-house-worldwide-festival-520177
Parallaxi
Εικόνα Αρέτα Περιστέρη

Το OPEN HOUSE Thessaloniki επιστρέφει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 με την πρεμιέρα μιας σειράς από virtual tours σε κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής! Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο YouTube, όπου και θα παραμείνουν. Δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στα virtual tours εδώ. 

Παράλληλα, στις 28-29/11 θα γίνουν διαδικτυακές παρουσίαση των θεματικών διαδρομών από τους εθελοντές της εκδήλωσης. 

Οι θεματικές διαδρομές του OPEN HOUSE Thessaloniki, θα πραγματοποιηθούν σε νέες ημερομηνίες, μόλις επιτραπεί εκ νέου η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων δια ζώσης. Στόχος μας είναι να επανέλθουμε με τις διαδρομές το πρώτο κιόλας διάστημα που αυτό θα είναι αυτό εφικτό.

Ακόμα, το πρώτο Open House Worldwide Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά, το σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου: ένα 48ωρο διαδικτυακό φεστιβάλ με συζητήσεις, ξεναγήσεις και πολλά ακόμη! Όπως όλες οι Open House εκδηλώσεις, είναι κι αυτή ελεύθερη να την παρακολουθήσει και να την απολαύσει το κοινό. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, πολεοδόμοι και πολίτες από περισσότερες από 35 πόλεις του παγκόσμιου δικτύου θα καταπιαστούν με τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις ανά τον κόσμο, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τη στέγαση κι από τις μεταφορές μέχρι τον σχεδιασμό μετά την πανδημία.

Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει με το θέμα “Thessaloniki Evolving: Designing for the future” την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 12:00-13:00 (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live streaming εδώ.

Ενώ η Αθήνα συμμετέχει με το θέμα “Public Space as Canvas: Art in the open city” το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 11:00-12:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live streaming εδώ.

To OHΤ 2020 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Το OPEN HOUSE Thessaloniki  υποστηρίζεται έμπρακτα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

#oht2020  | Layers Of History: Το φετινό σλόγκαν προέκυψε κατόπιν διαγωνισμού, σε συνεργασία με τον χορηγό εθελοντών, το ινστιτούτο ξένων γλωσσών Galileo Galilei , και αναζητούσε μια φράση με την οποία θα παρουσίαζε κάποιος τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2020 θα βρείτε εδώ: http://www.openhousethessaloniki.gr/events/