Θεσσαλονίκη

Εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: «Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γιατί κοστίζουν»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές για το εργατικό δυστύχημα στο Καβαλάρι

Parallaxi
εργατικό-δυστύχημα-στη-θεσσαλονίκη-285071
Parallaxi

Την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τη στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες σε επιχείρηση μαρμάρου στο Καβαλάρι.

«Για μια ακόμη φορά συνάδελφος που έφυγε το πρωί για δουλειά δεν γύρισε πίσω. Όχι γιατί ήταν απρόσεκτος, ή γιατί ήταν η κακιά στιγμή» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γιατί κοστίζουν στην εταιρεία» και «δεν υπάρχουν έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας που είναι υποστελεχωμένη σε προσωπικό, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων».

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου μας και καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να είναι τα μάτια και τα αυτιά μας στους χώρους δουλειάς για τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Εμείς θα σώσουμε τις ζωές μας με την διεκδίκηση και τον αγώνα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται η ανάγκη επαναφοράς μεικτών κλιμακίων ελέγχου σε χώρους δουλειάς από το συνδικάτο και την Επιθεώρηση Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα