Η εταιρεία που “απογείωσε” το video game στην 83η ΔΕΘ

Επαναπροσδιόρισε το video game και σας το παρουσιάζει στην πιο λαμπρή Έκθεση.

Parallaxi
η-εταιρεία-που-απογείωσε-το-video-game-στην-83-44750
Parallaxi

Δημιουργούν video games με βασικά στοιχεία την παγίδα (trap) και την τακτική.Ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια από αγάπη για τα video games με τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό, χωρίς να έχουν σκοπό την επαγγελματική ενασχόληση.

Σήμερα, η Traptactics, η οποία μετρά τρία χρόνια ως ομάδα και τρία χρόνια ως start- up εταιρεία με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο την ανάπτυξη video games παρουσιάζει τα πρότζεκτ της στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες και δομές υποστήριξης επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του θεματικού πάρκου “Digital Greece”

πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνίων & Ενημέρωσης και της ΔΕΘ- Helexpo.

“Πριν από έξι χρόνια ξεκινήσαμε με αφορμή έναν διαγωνισμό, δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε επαγγελματικά ή να εξασφαλίσουμε το βασικό μας εισόδημα. Όμως εργαστήκαμε πολλούς μήνες, δημιουργήσαμε ένα προϊόν που άρχισε να τραβάει βλέμματα και από το εξωτερικό και από εταιρείες και συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε επαγγελματικό ενδιαφέρον” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου, game designer,συνιδρυτής της Traptactics.

Μαζί με την Κατερίνα Ματαράγκα, προγραμματίστρια και με πέντε έως δέκα εξωτερικούς συνεργάτες, ανάλογα με τα πρότζεκτ που αναλαμβάνουν, δημιουργούν video games στα αγγλικά, όχι μόνο για επιχειρηματικούς, αλλά για διάφορους σκοπούς.

“Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από το είδος του πρώτου μας παιχνιδιού, είναι συνδυασμός των λέξεων παγίδα και τακτική (trap και tactics) και από την προτίμησή μας σε παιχνίδια που έχουν αυτά τα δύο στοιχεία” ανέφερε ο Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου. “Απευθυνόμαστε στο εξωτερικό, τα παιχνίδια μας είναι στα αγγλικά, αλλά το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε είναι εταιρείες, οι οποίες θέλουν να φτιάξουν ένα παιχνίδι για διαφημιστικούς, εκπαιδευτικούς, ή για καθαρά επιχειρηματικούς σκοπούς που είναι το 50% του μοντέλου, το οποίο υλοποιούμε” διευκρίνισε.

Τα video games που αναπτύσσει η Traptactics είναι για PC, Mac, Linux, Android, IOS, Windows phone, browser και Facebook. Όσον αφορά το είδος τους είναι από strategy έως super casual και hardcore super.

“Στην Ελλάδα πρόσφατα έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει και αυτός ο τρόπος να γίνουν τα πράγματα. Το video game έχει αρχίσει να αξιοποιείται για διάφορους σκοπούς και να φεύγει η “αρνητική” ταμπέλα που ίσως είχε τα παλαιότερα χρόνια ως κακός τρόπος διασκέδασης” τόνισε ο Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου.

Στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια, ένας κλάδος, ο οποίος στο εξωτερικό είναι πολύ αναπτυγμένος.

Οι συνιδρυτές της Traptactics είχαν επαφή με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων που υλοποιεί με game developers και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να έρθουν στην 83η ΔΕΘ.

“Είχαμε αναφέρει ότι θα έχει ενδιαφέρον εταιρείες από την Αθήνα να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως αυτόνομα. Ήρθαμε ομαδικά κι αυτό δημιουργεί ένα πιο συλλογικό κλίμα” σημείωσε ο game designer της start up εταιρείας.

Ο Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου και Κατερίνα Ματαράγκα, ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με ειδικό δρομολόγιο τρένου, μαζί με άλλους ιδρυτές start-ups, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο και παρουσιάζουν τα πρότζεκτ τους στους επισκέπτες της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο θεματικό πάρκο “Ψηφιακή Ελλάδα” (Digital Greece.)

“Γνωριζόμασταν ήδη με τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του game development. Στη Θεσσαλονίκη γνωρίσαμε και άλλες εταιρείες. Το game development ως industry άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία δύο χρόνια και να διοργανώνονται εκθέσεις” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Κατερίνα Ματαράγκα.

“Ξεκινήσαμε με κάτι που μας άρεσε και στη συνέχεια εξελίχθηκε ως επάγγελμα” τόνισαν οι συνιδρυτές της Traptactics, υπογραμμίζοντας επιδίωξή τους στο μέλλον είναι να κάνουν όσο πιο μεγάλα μπορούν τα πρότζεκτ τους και να έχουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλη απήχηση στο παγκόσμιο κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα