Θεσσαλονίκη

Η έθνικ κουζίνα στα καλύτερά της

Χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις για μια μοναδική ξεχωριστή βραδιά που ενώνει τις γαστριμαργικές συνήθειες πάνω από 40 χωρών σε 5 ηπέιρους.

Parallaxi
η-έθνικ-κουζίνα-στα-καλύτερά-της-116153
Parallaxi

16

Εικόνες: Κατερίνα Αλεξάνδρου

Κανείς δεν μαγειρεύει τα τοπικά φαγητά κάθε χώρας καλύτερα από τις νοικοκυρές που ετοιμάζουν τις παραδοσιακές συνταγές όπως περνούν από γενιά σε γενιά. Και το διαπιστώνουμε στην Αρετσού κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπου για μια μέρα οι γυναίκες μετανάστριες στη χώρα μας φορώντας τοπικές ενδυμασίες φέρνουν τα καλούδια τους και στρώνουν τραπέζι για το Φεστιβάλ Φαγητού Food for Good. Χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις για μια μοναδική ξεχωριστή βραδιά που ενώνει τις γαστριμαργικές συνήθειες πάνω από 40 χωρών σε 5 ηπέιρους.

17

Και φυσικά μετά του άρτου έρχονται και τα θεάματα. Έτσι τη βραδιά συμπλήρωσαν  χορευτικά συγκροτήματα από Αρμενία, Γεωργία, Ινδία και χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και χορωδίες από Γερμανία, Ουκρανία και Σερβία.

8

H ουρά στην είσοδο της Πλαζ ήταν κάτι αναπάντεχο. Στις 9 και με τα σύννεφα να βαραίνουν τον ουρανό και παρά την υποψία της ξαφνικής μπόρας ο κόσμος έφτασε στην Αρετσού χωρίς κανένα δισταγμό και έκανε αγόγγυστα ουρές για να προμηθευτεί τα κουπόνια φαγητού και ποτού.

18

1514131211107654321

Το 19ο φεστιβάλ φαγητού food for good διοργανώνεται από τον Διεθνή Σύλλογο γυναικών Ελλάδας και τις γυναίκες των 5 ηπείρων με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Δρόμου του Τσαγιού, ενώ τα κέρδη της φιλανθρωπικής εκδήλωσης θα διατεθούν φέτος στους: Σπίτι της αγάπης, Οικοτροφείο ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσ/νίκης ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ και στον Σύλλογο ασθενών και φίλων πασχόντων από κληρονομικά νοσήματα ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ.

.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα