Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Έκρυψαν τα κλοπιμαία σε φούρνο.

Parallaxi
εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-έκανε-διαρρήξ-1025394
Parallaxi

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν συνολικά:

  • (7) διαρρήξεις οικιών και
  • απόπειρα κλοπής από εταιρεία.

Οι προαναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν κατά τα έτη 2018-2020, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Κατά την έρευνα αξιολογήθηκε προανακριτικό υλικό και με τη βοήθεια εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε με σύγχρονες μεθόδους στα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών εμπλεκόμενων ατόμων στις προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 29, 24 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες κλοπές τελεσθείσες και σε απόπειρα.

Η λεία τους αποτελούνταν από κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε έρευνα της οικίας του πρώτου εξ’ αυτών, σε οικισμό των Διαβατών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, εντός μη λειτουργικού φούρνου και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο ρολόγια και κινητό τηλέφωνο. Ένας εκ των προαναφερόμενων υπολογιστών αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του, ενώ η νομιμότητα κατοχής των υπολοίπων αντικειμένων ερευνάται. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους απ’ αυτούς. Σημειώνεται ότι, μεσημεριανές ώρες χθες (02-02-2024), 24χρονος εκ των ταυτοποιημένων δραστών, εντοπίστηκε και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο. Πρόκειται για απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών και (3) μηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, η οποία, υπενθυμίζεται ότι, αποδομήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διακριβώθηκε η δράση των μελών της (σχετικό το από 20-05-2021 δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα