Θεσσαλονίκη

Φόρεσαν τα κόκκινα γιλέκα και έστειλαν το πιο δυνατό μήνυμα στη Θεσσαλονίκη!

Αγαπημένοι άνθρωποι στους δρόμους για καλό σκοπό.

Μιχαήλ Παπαβασιλείου
φόρεσαν-τα-κόκκινα-γιλέκα-και-έστειλα-407850
Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Εικόνες: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον κόσμο που περπατούσε στην οδό Τσιμισκή, όπου αγαπημένοι άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, αλλά και φίλοι του περιοδικού, φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο και για παραπάνω από μία ώρα «μπήκαν» στον ρόλο των πωλητών του περιοδικού δρόμου Σχεδία.

«Το πρόβλημα με την ”Σχεδία” είναι ότι μόλις φορέσουμε τα κόκκινα γιλέκα γινόμαστε απευθείας αόρατοι. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, όμως θεωρώ ότι σήμερα θα βοηθήσουμε αρκετά» δήλωσε χαριτολογώντας, ο παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς στην Parallaxi.

Επιπρόσθετα, κάποιοι κοιτούσαν με ιδιαίτερη περιέργεια αυτή την ενέργεια, ενώ αρκετοί τη γνώριζαν με αποτέλεσμα να αγοράζουν το περιοδικό. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης είπε τα εξής: «Ο κόσμος δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε το περιοδικό, αλλά υπάρχει ανταπόκριση. Απλά σκέψου ότι ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε αυτή την θέση. Δηλαδή, εγώ έχω δικούς μου ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση».

Η ηλιοφάνεια έδωσε την ευκαιρία στου Θεσσαλονικείς να ξεχυθούν στο κέντρο της πόλης. Έτσι, κάπου στο κέντρο της, κάθονταν ο καλλιτέχνης Γιώργος Μαυρίδης και η αγαπημένη του συντροφιά, η Μόλυ! «Το περιοδικό το γνωρίζουν, όμως υπάρχει μία σχετική παραπληροφόρηση που αλλάζουν τον χαρακτήρα του περιοδικού χωρίς λόγο. Εμείς σήμερα με αυτή την ενέργεια θέλουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα».

Λίγο πιο δίπλα, ανάμεσα από την οδό Ι. Δραγούμη και Τσιμισκή, βρισκόταν ο πρεσβευτής Βέλτιστων Πρακτικών του ΟΗΕ και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τανασκίδης, όπου μίλησε για το περιοδικό και φάνηκε αρκετά θετικός για την πορεία του. «Σιγά σιγά το μαθαίνει ο κόσμος και ειδικά σήμερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό».

Φυσικά, δεν έλειπε από την «Dream Team» και η σκηνοθέτρια – ηθοποιός Βαρβάρα Δουμανίδου. «Στατιστικά ένα 60% του κόσμου το γνωρίζει και ένα 40% δεν το γνωρίζει. Όμως, θεωρώ ότι όταν ο κόσμος περνάει και κοιτάζει επίμονα τον άνθρωπο με το κόκκινο γιλέκο προκαλεί ένα ενδιαφέρον. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της προσπάθειας».

Στο πλαίσιο αυτής της μέρας βρέθηκαν με τη συμμετοχή τους και οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης και Νικόλ Καζαντζίδου. Με τον πρώτο να δηλώνει ότι «η ανταπόκριση δεν είναι τόσο θετική, όσο αμήχανη. Έχω την αίσθηση ότι είναι μία πληροφορία που την γνωρίζουν αρκετοί. Έχουν αγοράσει πολλοί αυτή την στιγμή να πω την αλήθεια. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αφορούν τα παιδιά και την υποστήριξη των πολιτών» και με τη δεύτερη να προσθέτει: «γενικά οι περισσότεροι γνωρίζουν την «Σχεδία» και την αγοράζουν, ενώ είναι και ευδιάθετοι αρκετά.

Όμως, υπάρχει και ο κόσμος που είτε δεν σου μιλάει καθόλου είτε κάνει πως δεν ακούει. Καλό είναι να μάθει ο κόσμος το περιοδικό και μπορώ να σου πω ότι είμαι για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε αυτή τη θέση και πραγματικά αξίζει τον κόπο! Έχω καταλάβει ότι είναι πολύ χρήσιμο για κάποιους ανθρώπους και τους δίνει μία μεγάλη ανάσα».

Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πήγαιναν να ρωτήσουν ή να αγοράσουν το περιοδικό «Σχεδία» και τα χαμόγελα αυξάνονταν συστηματικά. Στο τέλος, βγήκε η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, με την ευχή η σημερινή προσπάθεια να πήγε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα