Θεσσαλονίκη

Φτου και βγαίνω, στις στάσεις του ΟΑΣΘ

Πέντε, δέκα, δεκαπέντε (λεπτά), αλλά τα λεωφορεία άφαντα - Πολίτες σχολιάζουν την καθημερινή ταλαιπωρία και αναμονή

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
φτου-και-βγαίνω-στις-στάσεις-του-οασθ-1031079
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Σε ένα νέο… παιχνίδι φαίνεται ότι μας προσκαλεί τις τελευταίες ημέρες ο ΟΑΣΘ.

Πας λοιπόν σε μία στάση και μετράς. Πέντε, δέκα, δεκαπέντε λεπτά και περιμένεις πότε θα εμφανιστεί το λεωφορείο για να σε πάει στον προορισμό σου.

Όλα αυτά σε μία πόλη που συνεχίζει στα μέσα του 2023 με μόνο ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς.

Πριν από λίγες ημέρες στη στάση Μπότσαρη, υπομονετικά οι πολίτες περίμεναν το «5», με το σύστημα αναγγελίας να αναφέρει ότι θα αφιχθεί σε 23 λεπτά.

Η παρακάτω φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα social media και πυροδότησε σωρεία σχολίων από απλούς πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Ο φωτογραφικός φακός της parallaxi έκανε μία βόλτα σε ώρες αιχμής σε κεντρικές στάσεις της Θεσσαλονίκης, με τα λεπτά της αναμονής να είναι πάντα διψήφια στις οθόνες της τηλεματικής, όσες τουλάχιστον βρίσκονται σε λειτουργία.

«Το λεωφορείο της γραμμής 31 δείχνει ότι έρχεται σε 25 λεπτά και έρχεται τελικά σε 39!!!» αναφέρει πολίτης και θυμάται τις εποχές που το «30» και το «31» περνούσαν ανά πέντε λεπτά.

«Τα ίδια και με τα λεωφορεία του 6. Χάνουμε πολύτιμα λεπτά από τη ζωή μας και άλλες δραστηριότητες» συμπληρώνει μία κοπέλα που χρησιμοποιεί καθημερινά τον ΟΑΣΘ.

«Κάποτε το 5 περνούσε από τη Βασ. Όλγας το λιγότερο ανά 10 λεπτά. Και τότε λέγαμε ότι δεν είχαμε καλές συγκοινωνίες. Τώρα τάχα που βελτιώθηκαν τα πράγματα η κατάσταση είναι ανεκδιήγητη» προσθέτει άλλη πολίτης.

«Και εννοείται ότι όταν το λεωφορείο φτάσει στη στάση θα είναι γεμάτο και ή δε θα σταματήσει ή δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις και να… παστωθείς» αναφέρει ένας νεαρός.

«Είσαι στο ΦΙΞ και θες να πας Εγνατία. Πάνω από μισή ώρα αναμονής. Μετά τα Δικαστήρια με κατεύθυνση τον σταθμό των ΚΤΕΛ η κατάσταση απελπιστική» υπογραμμίζει μία επιβάτης.

«23 λεπτά είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα 30 ή 40 που είναι το συνηθισμένο για Νεάπολη, Συκιές. Δυτικά η κατάσταση είναι πιο χάλια» αναφέρει άλλος πολίτης.

«Έχει και χειρότερα. Πυλαία 37 λεπτά αναμονή» γράφει σε σχόλιο της μία γυναίκα.

«Περίμενα το λεωφορείο 12 και μετά από 10, 15 λεπτά αναμονής έδειξε ότι θα φτάσει σε 40 λεπτά!» λέει μια νεαρή κοπέλα.

«Στην Κάτω Τούμπα δεν υπάρχει τηλεματική, γιατί τα 50 λεπτά αναμονής του λεωφορείου 12 μάλλον θα ήταν πολύ τρομακτικά να τα βλέπεις» καταγγέλλει μία πολίτης.

«Τραγική η κατάσταση! Προ ημερών πήγα να πάρω την γραμμή 10 από Εγνατία προς Χαριλάου κι έγραφε επίσης 23 λεπτά!» γράφει επίσης μία ακόμα αγανακτισμένη γυναίκα.

«Ήρθα το Πάσχα από το εξωτερικό και πετάχτηκα λίγο στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσα 18 χρόνια. Περίμενα στη Βασ. Όλγας το αστικό για 25 λεπτά και όταν πέρασαν τα λεπτά στον πίνακα εμφανίστηκαν άλλα 18 λεπτά» αναφέρει για την εμπειρία της μία γυναίκα.

«Και εμείς νιώθουμε τυχεροί στο Φίλυρο που αναβαθμιστήκαμε και αντί για τρία τέταρτα περιμένουμε μόνο 20 λεπτά πλέον…» σημειώνει κάτοικος της περιοχής.

«Ρεκόρ της γραμμής των Μετεώρων τα 32 λεπτά» λέει ένας πολίτης, ενώ μία γυναίκα αφήνει την παρακάτω εικόνα να μιλήσει από μόνη της…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα