Επικαιρότητα

Γιάννης Μπουτάρης: «Το Καπάνι δεν κλείνει»

Τη διαβεβαίωση πως «το Καπάνι δεν κλείνει» έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Parallaxi
γιάννης-μπουτάρης-το-καπάνι-δεν-κλεί-441848
Parallaxi

Τη διαβεβαίωση πως «το Καπάνι δεν κλείνει» έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι μετά από προειδοποιήσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για ενδεχόμενο “λουκέτο”, εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εάν η αγορά Βλάλη δεν ανασυσταθεί.

«Πρώτον, το Καπάνι δεν κλείνει και δεύτερον δεν είναι δημοτική αγορά. Έχει ορισμένα καταστήματα ο δήμος, τα άλλα όμως είναι ιδιωτικά. Η κατάσταση στο Καπάνι δεν είναι άγνωστη και ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν “βαριά” έργα. Έχει να μπει “καρφί” από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 1997» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο δουλειά του δήμου» και πως εάν τα καταστήματα δεν πληρούν τους υγειονομικούς όρους είναι αρμοδιότητα της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να τα κλείσει. Σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη, στην οδό Ερμού υπάρχει μόνιμος συμπιεστής για τη μεταφορά των απορριμμάτων, ενώ στα προσεχή έργα είναι η υπογειοποίηση των κάδων.

«Η διοίκηση Μπουτάρη έχει προβεί σε διάφορες αναβαθμίσεις, όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός, η βελτίωση των δαπέδων, η συνέργεια με την ΕΥΑΘ και ο καθαρισμός των φρεατίων, η προσπάθεια για ανακύκλωση και η αποκομιδή απορριμμάτων πολλές φορές τη μέρα», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος, πρόσθεσε πως «η διοίκηση έχει ήσυχη τη συνείδηση της για το Καπάνι». (Πηγή: ΑΠΕ)

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε: «Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ο πολεοδομικός μας σχεδιασμός για το ιστορικό εμπορικό κέντρο, ο οποίος εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει την αναβάθμιση της περιοχής στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εκεί. Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτή η περιοχή αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική ζωή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ήδη γίνονται παρεμβάσεις στη Βασιλέως Ηρακλείου, στην Ερμού και άλλες αναβαθμίσεις στη γύρω περιοχή».

Αναφερόμενος στις διάφορες άμεσες παρεμβάσεις σωστικού χαρακτήρα που έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος, ο κ. Παππάς έδωσε έμφαση σε βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που έγιναν στον  τομέα του ηλεκτροφωτισμού, στα δάπεδα, στον καθαρισμό –σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ- όσων φρεατίων θεωρείται ότι ανήκουν στο δημοτικό δίκτυο, σε θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και την ανακύκλωση κ.ά. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, «σήμερα, η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται τέσσερις φορές τη μέρα και αν εκτιμηθεί ότι απαιτούνται περισσότερες, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν και αυτόματα πασαλάκια, τα οποία διαχειρίζονται οι ίδιοι οι καταστηματάρχες για να υπάρχει ευταξία. Πέραν αυτών, αναμένουμε επίσης από τον ΕΦΕΤ έναν οδηγό εργασιών που θεωρεί ο Φορέας ότι πρέπει να γίνουν επιπλέον και είμαστε έτοιμοι να τις αξιολογήσουμε και να προχωρήσουμε».

Στις πηγές χρηματοδότησης, στις οποίες η διοίκηση του Δήμου έχει ήδη απευθυνθεί για την ανάπλαση της αγοράς Βλάλη – Βατικιώτη αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος.  «Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήσυχη τη συνείδησή της όσον αφορά στο Καπάνι. Προτού προκύψει το θέμα, είχε ήδη υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΕΠΑΝΕΚ για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, μαζί με τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου, για την αναβάθμιση της περιοχής και περιμένουμε την αξιολόγηση αυτής της πρότασης. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει επεμβάσεις σε υποδομές της τάξης των περίπου 1,2 εκατ. ευρώ και άλλων περίπου 300.000 ευρώ για επενδύσεις σε θέματα νέων τεχνολογιών», είπε ο κ. Δημαρέλος και πρόσθεσε: «Επίσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας και της σύναψης του δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 27 εκατ. ευρώ, η Τράπεζα χρηματοδοτεί -ατελώς για τον Δήμο Θεσσαλονίκης- δυο μελέτες ωρίμανσης για έργα, τα οποία θα μπορέσουν να ενταχθούν σε υλοποίηση σε επόμενη φάση. Η μία μελέτη αφορά ακριβώς τις υποδομές στο Καπάνι».

Ο κ. Δημαρέλος αναφέρθηκε, τέλος, στο εργαστήρι που έγινε τον Ιούλιο του 2018, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων, με θέμα την αναβάθμιση της Εγνατίας. Στο πλαίσιο εκείνου του εργαστηρίου, όπως υπενθύμισε ο Αντιδήμαρχος, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά και επίσκεψη στην αγορά Βλάλη – Βατικιώτη με τη συμμετοχή και ξένων εταιριών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα