Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση

Σε μία πολλά υποσχόμενη κίνηση για το περιβάλλον αλλά και για τη νέα γενιά, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες ο καθαρισμός του Κελλάριου Όρμου (Ακτής Σοφούλη), από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο καθαρισμός του Όρμου, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική φυσική ακτή στην επικράτεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, […]

Χριστίνα Παρασκευοπούλου
η-νέα-γενιά-αναλαμβάνει-δράση-15740
Χριστίνα Παρασκευοπούλου
img_7614.jpg

Σε μία πολλά υποσχόμενη κίνηση για το περιβάλλον αλλά και για τη νέα γενιά, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες ο καθαρισμός του Κελλάριου Όρμου (Ακτής Σοφούλη), από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο καθαρισμός του Όρμου, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική φυσική ακτή στην επικράτεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο εθελοντικός καθαρισμός έγινε από μαθητές της Ε’ Δημοτικού στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Κολλεγίου Ανατόλια με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Τσορμπατζόγλου, Αντιπροέδρος Operations and Planning του Κολλεγίου: «Οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις όπως η σημερινή, για να εμφυσήσουμε στους μικρούς μαθητές την αγάπη για το περιβάλλον και για να κατανοήσουν ότι η προστασία του απαιτεί συνεχή και συνεπή προσπάθεια». Ταυτόχρονα, εκτός από το μάθημα που διδάχτηκαν για την σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και την βιοποικιλότητα της περιοχής, ενώ κατέγραψαν τα είδη της χλωρίδας και πανίδας στον Όρμο.

Συνολικά, από τον ήπιο καθαρισμό, που πραγματοποιήθηκε χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, συγκεντρώθηκαν 60 μεγάλες σακούλες ανθρωπογενών απορριμάτων, 40 εκ των οποίων περιείχαν ανακυκλώσιμα υλικά. Τα ανακυκλώσιμα αυτά απορρίματα στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν από καλλιτέχνες του Σωματείου Τέχνης «Μορφογένεσις» για την κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, σε μία οικολογική ιδέα αξιοποίησης πάσης φύσεως υλικών.

Η δράση συνδιοργανώθηκε με το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, και υποστηρίχθηκε από το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό πως η νέα γενιά μαθαίνει να αγαπά και να φροντίζει την πόλη μας, διαμορφώνοντας έτσι μια ευρύτερη περιβαλλονική συνείδηση τόσο για το αστικό όσο και για το παράκτιο περιβάλλον».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα