Η νέα ιστοσελίδα που συστήνει τη Θεσσαλονίκη ως πόλη γαστρονομίας της UNESCO στους τουρίστες
Μέσα από φωτογραφίες που δελεάζουν τις αισθήσεις, μεταφέρουν την ιστορία και την μοναδικότητα των πιάτων της Θεσσαλονίκης
Η διεθνής αναγνώριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη με την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO (UCCN), κάνει ευρύτερα γνωστή την μακραίωνη ιστορία πολιτισμού και την πλούσια κληρονομιά της πόλης, που με κινητήρια δύναμη τη γαστρονομία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, μπαίνει σε ένα διεθνή διάλογο δημιουργικότητας, με στόχο την ανάπτυξη στην οικονομία, στην κοινωνία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Αυτή η κληρονομιά είναι που έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, η οποία αναγνωρίζεται πλέον, ως ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε μία νέα ιστοσελίδα η οποία μέσα από φωτογραφίες που δελεάζουν τις αισθήσεις, μεταφέρουν την ιστορία και την μοναδικότητα των πιάτων της Θεσσαλονίκης.
Η καινούργια πλατφόρμα cityofgastronomy.thessaloniki.
Επιπλέον, επισημαίνονται σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, όπως το Καπάνι, τα Λαδάδικα, ο αστικός αμπελώνας, οι ορυζώνες, τα οινοποιεία της περιοχής κ.α.
Μέσα από το cityofgastronomy.thessaloniki.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλειος Γάκης σχολίασε «πέρα από την προβολή και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, η ιστοσελίδα αποσκοπεί στην περαιτέρω επικοινωνία και δικτύωση με φορείς και δημιουργικές ομάδες της πόλης για μια από κοινού προσέγγιση των καίριων ζητημάτων, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της».
Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
https://cityofgastronomy.