Θεσσαλονίκη

Η πλατεία ήταν γεμάτη…

Θ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Βελεσιώτου, Φ. Δεληβοριάς, Δ. Μυστακίδης και Χειμερινοί Κολυμβητές ενώνουν τις φωνές τους σε μία μοναδική μουσική εμφάνιση!

Parallaxi
η-πλατεία-ήταν-γεμάτη-991503
Parallaxi

Η Θεσσαλονίκη, εννιά χρόνια μετά το μεγάλο δημοψήφισμα για το νερό, στέκεται απόψε ξανά στο ύψος των περιστάσεων και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε σχέδιο ή ιδέα για ξεπούλημα του πολυτιμότερου αγαθού.

Να θυμίσουμε ότι η 18η Μαΐου 2014 είναι ημέρα με ιστορική σημασία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης . Συνολικά 218.000 πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα (το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές) με το 98% εξ’ αυτών να τάσσεται ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ.

Απόψε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην Πλατεία Αριστοτέλους με ένα και μοναδικό αίτημα: Κάτω τα χέρια από το νερό.

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ενώνουν τις φωνές τους σε μία ξεχωριστή μουσική εμφάνιση, σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρίσκονται στην «καρδιά» της πόλης, χορεύοντας και τραγουδώντας στους ρυθμούς της μουσικής σε μία συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το μεγάλο μουσικό γεγονός:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα