Θεσσαλονίκη

Καλαμαριά: Εντείνεται το πρόβλημα με την αγέλη των αδέσποτων – Θανάσιμες επιθέσεις σε γάτες

Σε απόγνωση οι κάτοικοι με την επιθετικότητα των σκυλιών που έχουν αναστατώσει όλη την περιοχή - Καταγγέλλουν αδιαφορία από τις αρμόδιες αρχές

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
καλαμαριά-εντείνεται-το-πρόβλημα-με-τ-1082318
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες από το θέμα που έφερε στο φως η parallaxi

γύρω από την αναστάτωση που επικρατεί σε περιοχές της Καλαμαριάς από μια αγέλη αδέσποτων σκύλων που τριγυρίζει σε γειτονιές γεμάτες πάρκα, σχολεία, παιδάκια και ηλικιωμένους και το πρόβλημα φαίνεται να έχει ενταθεί.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που επικοινώνησαν εκ νέου με την parallaxi, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με την αγέλη των οχτώ με δέκα σκυλιών που πλέον κυκλοφορούν σχεδόν σε ολόκληρη την Καλαμαριά.

Όπως μας μεταφέρουν οι κάτοικοι, η αγέλη δημιουργήθηκε από μια φοβική μάνα και τα κουτάβια της, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις που είχαν γίνει προς τις αρμόδιες αρχές για να στειρωθεί.

Την περασμένη Δευτέρα, θύμα της αγέλης έπεσε μία γάτα στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, ενώ πριν λίγες ημέρες περίοικοι εντόπισαν μία ακόμη θανατωμένη γάτα στην οδό Καλλίδου.

Μετά και το τελευταίο περιστατικό, ομάδα κατοίκων πήγε στην Αστυνομία καταθέτοντας μάλιστα και γνωματεύσεις γιατρών που πιστοποιούν ότι η θανάτωση της γάτας προήλθε από δαγκώματα.

«Πρόκειται για μια αγέλη σκύλων που είναι αστείρωτα, ανεμβολίαστα, ατάιστα» σημειώνουν στις περιγραφές τους οι κάτοικοι.

Παράλληλα, επαναλαμβάνουν ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι ιδιαίτερα επιθετικά και προς τους ανθρώπους που θα βρουν στο διάβα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα συμβάν της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή του Βότση, όπου ένας νεαρός αναγκάστηκε να μπει σε μια οικοδομή για να γλιτώσει.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν επίσης ότι παρά τις επαφές που έχουν κάνει με το Δήμο Καλαμαριάς, αλλά και με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από μέρους τους για να πάρουν μέτρα, ενώ είναι ενήμεροι για τη σοβαρότητα του θέματος.

Πηγή Εικόνας: pexels / splitshire

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα