Θεσσαλονίκη

Κάποιος να καθαρίσει τη νέα παραλία επειγόντως από τις λαστιχιές…

Ας μας εξηγήσει ο αντιδήμαρχος τι σημαίνει καθάρισε η παραλία...

Parallaxi
κάποιος-να-καθαρίσει-τη-νέα-παραλία-επ-1061381
Parallaxi

Εικόνες: Ευθύμης Βλάχος

Ένα πετυχημένο από άποψη προσέλευσης event ολοκληρώθηκε. Το αν έπρεπε ή όχι να δοθεί σημαντικότερος δημόσιος χώρος στην Ελλάδα για μια επίδειξη αυτοκινήτων είναι υπό συζήτηση. Ακόμα και οι όροι.

Την επομένη κιόλας μέρα ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης, σε ένα σόου με καλεσμένα τα ΜΜΕ μας ενημέρωσε ότι ο χώρος καθαρίζεται με ειδικά χημικά (τα οποία πέφτουν παρεμπιπτόντως στον ήδη βεβαρημένο Θερμαϊκό χωρίς καμία προστασία).

Σήμερα το πρωί επιχειρήσαμε αυτοψία στο σημείο.

Δυστυχώς η εικόνα διαψεύδει τον αντιδήμαρχο.

Ακόμα μία καταγγελία για τη μέρα της εκδήλωσης από δημότη που βρέθηκε εκεί. Παρακάτω η καταγγελία του στην Parallaxi

Την Κυριακή 24.09 ήλπιζα να απολαύσω τον περίπατό μου στην παραλία μια μέρα μετά την εκδήλωση της red bull. Αυτά που αντίκρυσα, με έκαναν να αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά αν ζω σε ένα έννομο και πολιτισμένο κράτος και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί με εσάς και τους αναγνώστες σας γιατί πραγματικά θέλω να ξέρω αν είμαι ο μόνος που βίωσε τέτοια συναισθήματα την Κυριακή το πρωί.
Περνώντας το Makedonia Palace και μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η παραλία ήταν ένα τεράστιο, ανοιχτό εργοτάξιο. Τριαξονικές νταλίκες, κλαρκ και γερανοί δούλευαν πυρετωδώς μαζί με ένα πλήθος κατάκοπων εργατών και οδηγών. Και πολύ καλά έκαναν αφού έπρεπε να αδειάσουν το χώρο που είχαν καταλάβει για την εκδήλωση. Ωστόσο, η παραλία ήταν ανοιχτή για το κοινό και πλήθος κόσμου- όσο κόσμο μαζεύει η παραλία κάθε Κυριακή πρωί- έκαναν ελιγμούς ανάμεσα στα φορτηγά, τα κλαρκ και τους γερανούς. Δεν υπήρχε καμία σήμανση, δεν τηρούνταν κανένας στοιχειώδης κανόνας ασφάλειας και φυσικά ούτε λόγος για Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων (εκτός από ένα μόνο συνεργείο εργολάβου που ξήλωνε την εξέδρα). Συνέχισα τη βόλτα μου βγάζοντας βίντεο και απορώντας πως μπορεί να είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο από την πολιτεία. Η τροχαία και ο Δήμος δεν θα έπρεπε να είχαν κλείσει την παραλία μέχρι να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι εργασίες; Συνέχισα τη βόλτα μου με έκδηλη την απορία στο πρόσωπο μου μέχρι που είδα έναν οδηγό κλαρκ και τρέχει με απίστευτα γρήγορη ταχύτητα ανάμεσα από τον κόσμο και πέρασε ξυστά από δίπλα μου. Με έντονο ύφος του ζήτησα να μην τρέχει και να πηγαίνει πιο σιγά. Εκείνος αντί να καταλάβει πως λόγω κούρασης μπορεί να υπερέβαλλε, σταμάτησε το όχημα, κατέβηκε και μου “ζήτησε τα ρέστα”, με εξύβρισε απειλώντας ότι θα με έδερνε αν δεν ήταν υπάλληλος της Mattecco και ότι θα είχα σοβαρό πρόβλημα. Και πως είναι στο πόδι από τις 05:00 (αλήθεια, πόση ώρα μπορεί ένας οδηγός να δουλεύει συνεχόμενα; Το συμβάν έλαβε χώρα στις 13:50). Με έβρισε και με απείλησε και προς έκπληξή μου, κανείς άλλος περιπατητής δεν έδωσε σημασία. Μετά το συμβάν συνέχισα να τραβάω βίντεο το κλαρκ που έτρεχε με ταχύτητα που δεν γνώριζα πως μπορούν να φτάσουν τα κλαρκ και έζησα το εξής τραγελαφικό. Κάποιοι άλλοι οδηγοί φορτηγών που με είδαν να τραβάω βίντεο έγιναν έξαλλοι και αφού κατέβηκαν από τα οχήματά τους μου είπαν να μην τραβάω βίντεο γιατί είμαι εντελώς βλάκας εγώ και όλοι οι άλλοι που κάνουμε τη βόλτα μας στο εργοτάξιο. Και να σας πω κάτι; Είχαν απόλυτο δίκαιο. Δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε κανείς πεζός να βρίσκεται στο σημείο. Αλλά γιατί η ασφάλεια των πολιτών να εξαρτάται από τη νοημοσύνη του κάθε πολίτη και από την νοημοσύνη και ικανότητα του κάθε οδηγού; Απελπισμένος, τηλεφώνησα στην τροχαία και αφού απάντησα όλες τις διαθέσιμες επιλογές του τηλεφωνικού κέντρου, βρέθηκα μάταια να περιμένω να το σηκώσει κανείς. Τηλεφώνησα και στην άμεση δράση εξηγώντας τους πως παιδιά με ποδήλατα κάνουν ελιγμούς ανάμεσα σε κινούμενα φορτηγά και κλαρκ που νομίζουν πως ανήκουν στην F1. Δυστυχώς δεν έμεινα στη συνέχεια να δω αν ήρθε όντως κάποιος και αν επέβαλλε έστω μια στοιχειώδη τάξη.
Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω αν ένοιωσαν και άλλοι έτσι την Κυριακή ή αν η τρελή απαίτηση να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας εργοταξίου είναι μόνο δική μου παραξενιά.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα