Επικαιρότητα

Κατασχέσεις προϊόντων “μαϊμού” σε Ξηροκρήνη και Νέα Παραλία

Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν από τις πρώτες ημέρες του 2020.

Parallaxi
κατασχέσεις-προϊόντων-μαϊμού-σε-ξη-512603
Parallaxi

Δεκάδες προϊόντα “μαϊμού” κατάσχεσαν τις τελευταίες ώρες τα μικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΛΑΣ σε νέες επιχειρήσεις για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Ξηροκρήνης και της Νέας Παραλίας.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, το τελευταίο πεντάμηνο οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και οι επαγγελματίες της πόλης “βλέπουν πως γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και κάτι κινείται στο θέμα της αντιμετώπισης του παρεμπορίου”.

“Σε σχέση με τα παρελθόντα έτη, έχουμε τριπλασιάσει την απόδοση στην πάταξη του παράνομου εμπορίου. Βγαίνουν συνέχεια μεικτά κλιμάκια για ελέγχους, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, βεβαιώνονται πρόστιμα και γίνονται κατασχέσεις”, δήλωσε ο κ.Δαγκλής στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ”. Η τελευταία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε λαϊκές αγορές της Ξηροκρήνης και στα σεντόνια και τους πάγκους που “απλώθηκαν” στη Νέα Παραλία.

Με βάση τα στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, το τελευταίο τρίμηνο του 2019 στους δρόμους της πόλης βγήκαν συνολικά 42 μικτά κλιμάκια, τα οποία διενήργησαν 230 ελέγχους. Προχώρησαν σε 77 κατασχέσεις προϊόντων παρεμπορίου και επιβλήθηκαν 71 πρόστιμα.

Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν από τις πρώτες ημέρες του 2020, καθώς μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, έξι μικτά κλιμάκια διενήργησαν 45 ελέγχους, με 30 κατασχέσεις προϊόντων “μαϊμού” και επιβλήθηκαν 16 πρόστιμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα