Ελλάδα

Καζάνας: Η χθεσινή εφημερία έκλεισε με λιγότερες εισαγωγές και αυτό είναι πολύ ευχάριστο

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αισιοδοξία είναι αποτέλεσμα εμβολιασμού, τήρησης των μέτρων και της τρίτης δόσης που ωφελεί στον απόλυτο βαθμό

Parallaxi
καζάνας-η-χθεσινή-εφημερία-έκλεισε-με-281078
Parallaxi

Αισιόδοξα μηνύματα πέρασε ο επιταγμένος πνευμονολόγος στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου, Κοσμάς Καζάνας, μιλώντας στον Status fm για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αισιοδοξία είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού, της τήρησης των μέτρων και της τρίτης δόσης που ωφελεί στον απόλυτο βαθμό.

Μάλιστα, επεσήμανε πως «Η χθεσινή εφημερία έκλεισε με λιγότερες εισαγωγές και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Να στείλουμε όμως ένα μήνυμα στον κόσμο. Είναι άλλο νοσώ εμβολιασμένος, άλλο είμαι θετικό κρούσμα, άλλο νοσώ ανεμβολίαστος».

Δεν παρέλειψε όμως να σταθεί στο γεγονός ότι οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αλλά και σε απλές κλίνες είναι ανεμβολίαστοι και συνάμα, ότι ο άμεσος εμβολιασμός – ιδίως για τους άνω των 60 – είναι πολύ σημαντικός.

Επίσης, τόνισε πως το υπουργείο Υγείας οφείλει να επανεξετάσει την επίταξη ιδιωτών γιατρών και τον τρόπο με τον οποίον επιλέγονται, καθώς υπάρχουν πολλές περιοχές που δεν έχουν γιατρούς σημαντικών ειδικοτήτων για Covid περιστατικά εκτός νοσοκομείων, αναφέροντας την περίπτωση του Ευόσμου. «Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα στον Εύοσμο έχουμε ιδιωτικό ιατρείο πέντε πνευμονολόγοι. Και οι πέντε είμαστε επιταγμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε όλα όσα είπε:

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα