Κοκτέιλ με θέα τον Θερμαϊκό!
Που αλλού; Στο Boston CoffeeTails & Friends! Βρεθήκαμε στο Boston στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη, που πρόσφατα διακρίθηκε στο World Class τον κορυφαίο διαγωνισμό στο χώρο του bartending παγκοσμίως, που στόχο έχει να αναδείξει τον καλύτερο bartender στον κόσμο. Μας μίλησε για τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, […]
Που αλλού; Στο Boston CoffeeTails & Friends! Βρεθήκαμε στο Boston στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη, που πρόσφατα διακρίθηκε στο World Class τον κορυφαίο διαγωνισμό στο χώρο του bartending παγκοσμίως, που στόχο έχει να αναδείξει τον καλύτερο bartender στον κόσμο. Μας μίλησε για τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, για το μαγαζί που εργάζεται, αλλά και για τα μυστικά της επιτυχίας του που τον οδήγησαν στους 12 καλύτερους bartenders στην Ελλάδα για το 2013.
«Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο World Class μετά από απουσία ενός χρόνου. Βέβαια, παρακολουθούσα τις εξελίξεις του διαγωνισμού και ενημερωνόμουν από φίλους και γνωστούς που τον έχουν αγκαλιάσει και συμμετέχουν χρόνια. Φέτος, ένιωθα πιο έτοιμος από ποτέ και με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο ξεχωριστός θεματικός χαρακτήρας Retro Chic που έχει ο διαγωνισμός. Μου άρεσε η ενότητα με πηγή έμπνευσης την αστική αίγλη όπου οι δημιουργίες μας είχαν βάση την τεκίλα Don Julio και το λικέρ Grand Marnier.
Το World Class αποτελεί τον πιο ολοκληρωμένο διαγωνισμό στο χώρο του bartending παγκοσμίως. Το διαπίστωσα από την πρώτη μου κιόλας συμμετοχή, αλλά πολύ περισσότερο φέτος που υπήρξε μεγάλη εξέλιξη. Το γεγονός ότι κρίνεσαι από τους κορυφαίους στο χώρο, ανθρώπους που θεωρούνται guru του είδους είναι κάτι που αποδεικνύει το μέγεθος και το κύρος του World Class. Επίσης, οι δοκιμασίες στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν οι bartenders καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και ικανοτήτων όπως, ταχύτητα, γεύση, παρουσία, ευγένεια και ομιλία, ουσιαστικά όλα όσα πρέπει να έχει ένας εξαίρετος bartender.
Στο Boston θα συναντήσετε την υπέροχη θέα του Θερμαϊκού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό all day bar με minimal διακόσμηση, φιλικό περιβάλλον, εξαιρετικό σέρβις και ένα πολύ καλό επίπεδο στο θέμα των κοκτέιλ με πολλούς και ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων.
Πηγή έμπνευσής μου για το κοκτέιλ που μου χάρισε τη συμμετοχή στον ελληνικό τελικό του World Class ήταν το Grand Marnier. Πιο συγκεκριμένα η μοναδικής ομορφιάς special edition φιάλη που είναι αφιερωμένη στη νύχτα του Παρισιού. Επίσης, λειτούργησα σε συνδυασμό με το τελετουργικό που ακολουθούν οι Γάλλοι σε ένα σερβίρισμα τσαγιού. Όπου κατά τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ οι καλεσμένοι στο σπίτι του οικοδεσπότη βγάζανε τα λευκά γάντια που φορούσαν απαραίτητα και κάνανε μια δυνατή χειραψία για να δείξουνε την εκτίμηση τους. Έτσι λοιπόν η συνταγή μου βασίστηκε σε αυτή τη μοναδική τελετουργία που είχαν οι Γάλλοι στο σερβίρισμα του τσαγιού.»
Bon Vivant
Ποτήρι: Κούπα τσαγιού
Υλικά: – 45ml Grand Marnier Cordon Rouge – 2 dash Grapefruit Bitters – 30ml Tea Formula*
* Tanqueray No. TEN, Busnel Calvados, 2 είδη τσαγιού: Roibusatea και Θησαυρός των Μάγια.
Εκδοχές σερβιρίσματος: 1. Βοτανική ζάχαρη από Chartreuse V.E.P. 2. Αντί για μέλι, βενεδικτίνη 3. Αντί για γάλα, γάλα καρύδας
Εκτέλεση: Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μαζί με καθαρό διάφανο πάγο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σουρώνουμε στη κούπα τσαγιού.
Συνοδευτικό: Πικρή σοκολάτα με Brandy