Θεσσαλονίκη

Με κομμένη την ανάσα σήμερα για τον ΟΑΣΘ

Σήμερα λήγει η διορία που έδωσαν για την καταβολή των μισθών τους.

Parallaxi
με-κομμένη-την-ανάσα-σήμερα-για-τον-οασ-211204
Parallaxi

UPDATE: Λήξη συναγερμού για τον ΟΑΣΘΣτο… παρά πέντε αποφεύχθηκε η απεργία των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, αφού «μπήκε ο μισθός Μαΐου και από αύριο θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για αυτόν του Ιουνίου», όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Κρίσιμη μέρα η σημερινή καθώς από την έκβασή της εξαρτάται ο πιθανός νέος κύκλος ταλαιπωρίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αναμένουν να πληρωθούν έως το τέλος της ημέρας ειδάλλως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι του οργανισμού παραμένουν απλήρωτοι για το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου και σήμερα λήγει η διορία που έδωσαν για την καταβολή των μισθών τους.

Αναμένουν απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών οι οποίες θα καθορίσουν και το κατά πόσο θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο ή όχι για την οργάνωση των επόμενων κινήσεών τους.

Το ιστορικό που μυρίζει πάλι “χειρόφρενο”

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Στεφανίδη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δεύτερος στο ΑΠΕ, πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας το πρόβλημα με τις πληρωμές των εργαζομένων θα είχε λυθεί.

“Το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει στον Οργανισμό το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από τη διαφορά ΦΠΑ. Από τις 20/7/2015 ο Οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%”, είπε ο κ. Στεφανίδης. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι σήμερα κατατέθηκε αίτημα, στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, για να συναντηθούν την προσεχή Τρίτη, με σκοπό να γίνει συζήτηση εφ΄όλης της ύλης, για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.”

Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι καθόλου απίθανη δεν είναι μια νέα επίσχεση μόλις κλείσουν και πάλι 2 μήνες απλήρωτοι. Να θυμίσουμε ότι 2 μήνες μη καταβολής μισθοδοσίας επιτρέπει επίσχεση εργασίας που σημαίνει ότι πληρώνονται οι ημέρες επίσχεσης. Για λιγότερο οι εργαζόμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε απεγία που σημαίνει ότι χάνουν τα μεροκάματα που δεν θα δουλέψουν. Γι΄αυτό και έχει μετατεθεί το πρόβλημα στις αρχές Ιουλίου. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα