Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας – Δείτε τις πρώτες εικόνες

Άρχισε το σκάψιμο στο χώρο.

Parallaxi
ξεκίνησαν-οι-εργασίες-στην-πλατεία-ελ-429717
Parallaxi

Εικόνες: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, με τους ειδικούς εκσκαφείς και τα φορτηγά να έχουν μπει στο χώρο από το πρωί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, οι εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας θα γίνονται σε συνεργασία με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ εάν δεν υπάρξουν εμπόδια το έργο εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε δέκα μήνες, παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα του είναι για ένα έτος.

Στον δημόσιο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που προκήρυξε το 2018 ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη Βιοκλιματική Αναβάθμιση της Πλατείας, έργο προϋπολογισμού 5.075.000 ευρώ που χρηματοδοτείται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, νικήτρια αναδείχθηκε η πρόταση των αρχιτεκτόνων Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και Θέμη Χατζηγιαννόπουλου.

Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί η Πλατεία Ελευθερίας στο σχετικό θέμα της Parallaxi με τίτλο Πώς το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα αλλάξει εντυπωσιακά, μέσα από τα λόγια του αρχιτέκτονα κ. Χαραλαμπίδη και τις εικόνες από τα σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πετάξαμε» πάνω από την άδεια Πλατεία Ελευθερίας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα