Ματιές στην πόλη

Δείτε το υπέροχο Γεντί Κουλέ από ψηλά σε ένα μοναδικό βίντεο!

Πριν λίγες μέρες, μια ανθρώπινη αλυσίδα "αγκάλιασε" το φρούριο του Επταπυργίου.

Parallaxi
δείτε-το-υπέροχο-γεντί-κουλέ-από-ψηλά-σ-333239
Parallaxi

Πριν λίγες μέρες, μια ανθρώπινη αλυσίδα “αγκάλιασε” το φρούριο του Επταπυργίου, από εθελοντές και αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου “Yedi Kule Conquest”, με τον οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων. Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και είχε σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα της ενότητας στο ευρύ κοινό.

Ο αγώνας δρόμου ήταν μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων που συνέδεσε οκτώ μνημεία της πόλης, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, το Βυζαντινό Λουτρό, τον ναό του ‘Αγιου Νικολάου του Ορφανού, τη Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (περιοχή Ισλαχανέ), τους Κήπους του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου) και το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ). Το σήμα της εκκίνησης έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, ενός τριήμερου πολιτιστικού και αθλητικού γεγονότος, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς και του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Ο αγώνας γύρω από το πανέμορφο μνημείο του Γεντί Κουλέ καθώς και η αλυσίδα που το περιτριγύρισε κινηματογραφήθηκε από ψηλά με αποτέλεσμα ένα μοναδικό βίντεο.

Απολαύστε το Επταπύργιο από ψηλά!

Διαβάστε περισσότερα:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα