Ματιές στην πόλη

Εχθές οι πειρατικές σημαίες φώτισαν τον Αποσπερίτη

Τα σώματα χθες βράδυ εξέπεμπαν ομορφιά και αλληλεγγύη στο μαγικό σύμπαν του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Μυρτώ Τούλα
εχθές-οι-πειρατικές-σημαίες-φώτισαν-τ-1019226
Μυρτώ Τούλα

Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε επίσημα. Οι πρώτες παγωμένες μπίρες έλιωσαν στα χέρια μας, τα παπούτσια σκονίστηκαν από τα χαλίκια στο Θέατρο Γης, οι πυρσοί και τα καπνογόνα ανέβηκαν ψηλά, οι πειρατικές σημαίες έδειξαν τον Αποσπερίτη, τα παρτάλια οι σκέψεις μας φώτισαν τους βράχους του θεάτρου.

Εχθές ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τους σπουδαίους μουσικούς του, την αποκάλυψη Alkyone με την παραμυθένια φωνή της και τους Αλέξανδρο Κτιστάκη και Γιάννη Λιταίνα, φύσηξαν τον αέρα Πεχλιβάνη σε χιλιάδες από εμάς, κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό με λίγα αστέρια.

Τα σώματα μας χτυπήθηκαν και γίναν ένα. Τα πρόσωπα μας λουσμένα από τους προβολείς κι εμείς να χορεύουμε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους που είχαν την ίδια ανάγκη για εκτόνωση.

Μικρά παιδιά στους ώμους των γονιών, ίσως να εξερευνούν για πρώτη φορά το σύμπαν του Θανάση. Ένα σύμπαν που στο μέλλον, ίσως, γίνει το δικό τους καταφύγιο.

Ζευγάρια αγκαλιασμένα να αφιερώνουν το «μιλώ για σένα» με τα μάτια τους να λάμπουν στο σκοτάδι, φοιτητές και μεγαλύτεροι να φέρνουν στο νου χιλιάδες αναμνήσεις από τους στίχους του.

Άλλη μία μυσταγωγία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα