Ένα δέντρο αλλιώτικο από τα άλλα…
Ένα δένδρο στολίστηκε στο campus του ΑΠΘ!
Βαδίζοντας από το κτήριο Διοίκησης προς τη Φιλοσοφική, νάσου στο αριστερό σου χέρι το δεντράκι αλλιώτικο από τα άλλα. Στολισμένο με κορδελίτσες πολύχρωμες, σαν να είναι οι καρποί του. Κατά την προσφιλή μου συνήθεια απευθύνθηκα στο αγαπημένο μου facebook. Εκεί καταφεύγω για να θεραπεύσω κάθε μου άγνοια, εκεί απαντιούνται όλα μου τα ερωτήματα και όλες μου οι απορίες. Στην πλειονότητά τους οι facebookικοί μου φίλοι είναι μορφωμένοι, ταξειδεμένοι και παρατηρητικοί. Άσε που μερικές (εσχάτως αποκαλυφθέντες και μερικοί) είναι και δυνάμει καλοί συγγραφείς, ήγουν παρατηρητικοί.
Ρίχνω την ερώτηση, λοιπόν: «Τι είναι αυτό το δέντρο και πώς λέγονται οι καρποί του;»
Γ.Π. (η μορφωμένη) Στην Πρίγκηπο, στον Άη Γιώργη του Κουδουνά, οι μουσουλμάνοι κάθε χρόνο δένουν κορδελίτσες στα κλαδιά των δέντρων για να τους βοηθήσει ο Άγιος σε ό, τι του ζητούν.
Εγώ: Οχι όμως στο campus του ΑΠΘ
Γ.Π. Απίστευτο!!!
Μ.C.K. (η πολυ-πολιτισμική) Τι πειράζει, χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των αγίων και θεών και στο ΑΠΘ. Χωρίς πλάκα μαθαίνουμε και τα έθιμα των συμπολιτών μας μουσουλμάνων.
Ε.Α. (η ρεαλίστρια) Έγινε μια εκδήλωση στο campus κι είχαν διακοσμήσει και τα δέντρα.
Α.Α. (η ευφάνταστη) Κορδελόδενδρο 🙂 η Κορδελιό J
Κ.Π. (η επιστήμων) οι κορδελες αυτες είναι «κατάδεσμοι», κουρελάκια που τα έδεναν στα ιερά δένδρα για να αποτρέψουν το κακό
Α.Α. (η ευφάνταστη και ταξειδεμένη) Παντως πολυ ομορφο 🙂 Ισως αυτο να ενέπνευσε την Γιόκο ΄Οννο στo έργο της «το δένδρο των επιθυμιών»
Μ.Π. (η γλωσσοπλάστρια) Ευχοδενδρο…
Α.Κ. (η γνώστρια) Το «δέντρο των Ευχών». Κρεμάς την ευχή σου ελπίζοντας να εισακουστεί.
Δ.Μ. (η γνώστης της παράδοσης) προσευχές στον Αη Γιάννη για προστασία από τους πυρετούς πιθανόν, εκτός και αν κάποιος ..άθεος (=που δεν έχει το θεό του) διακοσμεί τα δέντρα 🙂
Β.Μ. (η σίγουρη) Ευχές!!!
Κ.Χ. (ο εκτός τόπου, πλην αγαπημένος) Ίσως είναι Σικαμιά, δένδρο φυλλοβόλο, δεν βγάζει καρπούς και φυτεύεται για σκίαση.
Facebook, ευχαριστώ, καλοί μου φίλοι και καλές μου φίλες είστε απίθανοι, ένας ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ, μία Britannica!