Ματιές στην πόλη

Επιτέλους απαγορεύτηκε το κάπνισμα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ενεργοποίηση του Αντικαπνιστικού στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Κύα Τζήμου
επιτέλους-απαγορεύτηκε-το-κάπνισμα-σ-232284
Κύα Τζήμου

Εν έτει 2017 και χρόνια μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους η αυστηρή εφαρμογή του νόμου επιβάλλεται και στο Δικαστικό Μέγαρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ενεργοποιούνται ξανά οι διατάξεις που αφορούν στο κάπνισμα στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η parallaxi είχε θίξει το θέμα τον περασμένο Μάιο επισημαίνοντας την πλήρη “χαλάρωση” που επικρατούσε σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εντός των χώρων του Δικαστικού Μεγάρου όπου υπάλληλοι, φύλακες, κατηγορούμενοι, μάρτυρες, δικηγόροι, όλοι μαζί, σε διαδρόμους, έξω από αίθουσες ακροατηρίων, σε τουαλέτες, στο καφέ, στο αίθριο …παντού καπνίζουν ασταμάτητα.

Από χθες 18 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του δικαστικού έτους, η «Απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης”, θα εφαρμοσθεί με αυστηρότητα κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 3370/2005, 3730/2008  και  4419/2016″

Επιτρέπεται η δεκαπεντάλεπτη διακοπή από την εργασία προς αναψυχή για το κάπνισμα των εργαζομένων, η οποία θα πραγματοποιείται μια φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του ωραρίου, εκ περιτροπής απ’ όλους τους υπαλλήλους, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των γραφείων. Η πιστή εφαρμογή ανατίθεται στους προϊσταμένους Διεύθυνσης της Γραμματείας των Δικαστικών Υπηρεσιών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. είναι αρμόδια για την άσκηση του απαραίτητου ελέγχου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κατά τη διάρκεια της διακοπής το κάπνισμα επιτρέπεται μόνον εκτός Δικαστικού Μεγάρου. Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες για την ενημέρωση δικαστών, εισαγγελέων, υπαλλήλων και δικηγόρων κ.α.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ_ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα