Αθλητισμός

Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης: Κάποτε στολίδι, τώρα άθλιο ερείπιο

«Γενεές κολυμβητών έχουν μεγαλώσει, προπονηθεί και διακριθεί κολυμπώντας σε συνθήκες συνωστισμού που μόνο στον ποταμό Γάγγη απαντώνται»

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
εθνικό-κολυμβητήριο-θεσσαλονίκης-κά-1031594
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, αναφέρεται αναγνώστρια της parallaxi σε κείμενο – καταγγελία που απέστειλε στην ιστοσελίδα μας.

Μάλιστα, το συνοδεύει με πρόσφατες φωτογραφίες από τους χώρους του κολυμβητηρίου, κάνοντας λόγο για «σοκαριστικές εικόνες».

«Αυτό που κάποτε αποτελούσε ένα πραγματικό στολίδι είναι πλέον ένα άθλιο ερείπιο, με ανύπαρκτη υγιεινή, παντελώς επικίνδυνο, μνημείο βρωμιάς και αθλιότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Το ότι τα δημόσια κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε τραγική κατάσταση εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό και είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ακόμη λειτουργούν.

Το ότι δεν επαρκούν για τις ανάγκες της πόλης είναι επίσης γνωστό. Γενεές κολυμβητών έχουν μεγαλώσει, προπονηθεί και διακριθεί κολυμπώντας σε συνθήκες συνωστισμού που μόνο στον ποταμό Γάγγη απαντώνται.

Τρία ΕΑΚ όλα και όλα (Ποσειδώνιο, Εθνικό και Νεάπολη) στα οποία κυριολεκτικά στοιβάζονται οι αθλητές ενός πολεοδομικού συγκροτήματος 1,5 εκατομμυρίου.

Όσο για τα δημοτικά κολυμβητήρια;

Με εξαίρεση αυτό του κεντρικού δήμου όπου περιστασιακά έχουν φιλοξενηθεί κυρίως τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων (και για το οποίο ο γειτνιάζων ΠΑΟΚ «ξερογλείφεται» από την πρώτη στιγμή), στα υπόλοιπα οι σύλλογοι και οι αθλητές των αθλημάτων του υγρού στίβου είναι εντελώς ανεπιθύμητοι.

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα οι δήμοι στέκονται αρωγοί παραχωρώντας τα κολυμβητήρια στους συλλόγους, όπως άλλωστε οφείλουν. (Αθήνα, Πειραιάς, Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Νίκαια, Γαλάτσι, Ηλιούπολη….και ο κατάλογος συνεχίζεται).

Γιατί δημότες δεν είναι μόνον οι ενήλικες αλλά και τα παιδιά της πόλης.

Τι κάνουν οι (διορισμένες από την εκάστοτε κυβέρνηση) κατά καιρούς διοικήσεις των ΕΑΚ;

Όπως συνηθίζεται στη Θεσσαλονίκη, απολαμβάνουν την καρέκλα τους και φροντίζουν να «βολεύουν» τον σύλλογο από τον οποίο προέρχονται.

Η εικόνα όμως, είναι δύναμη. Και οι εικόνες που έρχονται από το Εθνικό Κολυμβητήριο είναι σοκαριστικές. Αυτό που κάποτε αποτελούσε ένα πραγματικό στολίδι είναι πλέον ένα άθλιο ερείπιο, με ανύπαρκτη υγιεινή, παντελώς επικίνδυνο, μνημείο βρωμιάς και αθλιότητας. Μια αξιοπρεπής διοίκηση θα είχε ήδη παραιτηθεί.

ΥΓ: Αυτό που δεν φαίνεται στις εικόνες είναι η βροχή που μπαίνει από την οροφή.

ΥΓ1: οι αθλητικοί σύλλογοι πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συνεισφέρουν, έστω με ένα υποτυπώδες ποσό»

*τα στοιχεία της καταγγέλλουσας βρίσκονται στη διάθεση της parallaxi

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα