Ματιές στην πόλη

Εικόνες μιας Όμορφης Πόλης: Θάλασσα και ηλιοβασιλέματα

Συμμετοχή: Κατσιρμά Ζωή “Το ωραιότερο σημείο της πόλης” Μα τι θέμα είναι αυτό; Δεν μπορείς να διαλέξεις “το ωραιότερο σημείο” της Θεσσαλονίκης, γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο τα μέρη της αλλά οι άνθρωποι. Είναι τα κορίτσια που χορεύουν στις ομπρέλες, είναι οι νέοι που χαζεύουν μονάχοι το ηλιοβασίλεμα, είναι εκείνος που διαβάζει το βιβλίο του […]

Parallaxi
εικόνες-μιας-όμορφης-πόλης-θάλασσα-κα-26210
Parallaxi
1003.jpg

Συμμετοχή: Κατσιρμά Ζωή

“Το ωραιότερο σημείο της πόλης”

Μα τι θέμα είναι αυτό; Δεν μπορείς να διαλέξεις “το ωραιότερο σημείο” της Θεσσαλονίκης, γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο τα μέρη της αλλά οι άνθρωποι. Είναι τα κορίτσια που χορεύουν στις ομπρέλες, είναι οι νέοι που χαζεύουν μονάχοι το ηλιοβασίλεμα, είναι εκείνος που διαβάζει το βιβλίο του δίπλα από το κύμα. Με τα πολλά, διάλεξα τη Νέα Παραλία ως πιο “ωραία”, γιατί εκεί βλέπεις κάθε λογής ανθρώπους. Χαμογελαστούς, λυπημένους, μοναχικούς, ζευγαρωμένους, παιδιά με όνειρα, νέους με ελπίδες και γέρους με σοφία… Αυτή η ποικιλότητα των ανθρώπων είναι που κάνει το μέρος ξεχωριστό, πάντα το έκανε.

Δε λέω, έργα μεγάλων προϋπολογισμών έχουν κάνει τη Νέα Παραλία μια περιοχή μοντέρνα και μινιμαλιστική και όμορφη αλλά άψυχη, χωρίς φωνές και βλέμματα δε θα άξιζε ούτε ένα ευρώ. Ναι! Αυτό είναι η Θεσσαλονίκη. Φωνές και βλέμματα και χορός στους δρόμους· Θάλασσα και ηλιοβασιλέματα, αυτή είναι η Θεσσαλονίκη.

*Πάρτε κι εσείς μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας της parallaximag. Μάθετε τα πάντα εδώ.

*Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα