Ματιές στην πόλη

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Parallaxi
κυκλοφοριακές-παρεμβάσεις-στην-πόλη-350530
Parallaxi

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη λήψη κυκλοφοριακών μέτρων, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και των λειτουργιών της πόλης. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ήδη, προχώρησε σε παρεμβάσεις στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τα οποία χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στις οδούς Λέοντος Σοφού και Ερμού το 2016, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 και την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 η εφαρμογή του μέτρου του διαχωρισμού των δύο αντιθέτων κατευθύνσεων κυκλοφορίας στην οδό Αντιγονιδών και στο τμήμα της οδού Ιασωνίδου, από την οδό Εγνατία έως την οδό Αρριανού.

Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Διαχωρισμός των δύο κατευθύνσεων με ελαστικά κράσπεδα και εύκαμπτους οριοδείκτες. Διαγράμμιση δύο λωρίδων κυκλοφορίας με βέλη κατευθύνσεων στην κάθοδο προς Εγνατία.
Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων.
Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Διάβαση πεζών και θέσεις στάθμευσης δικύκλων.
Οδός Π. Π. Γερμανού με Εγνατία. Διευθέτηση κυκλοφορίας. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων. Διάβαση πεζών.
Οδός Π. Π. Γερμανού με Εγνατία. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων

Για το διαχωρισμό των λωρίδων κυκλοφορίας, το συνεργείο οδικής σήμανσης του Δήμου τοποθέτησε ελαστικά κράσπεδα και ανακλαστικούς εύκαμπτους οριοδείκτες, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση των οχημάτων σε διπλή σειρά και να αποκατασταθεί η συνεχής και ασφαλής ροή της κυκλοφορίας και κυρίως των διερχόμενων αστικών και τουριστικών λεωφορείων (στην οδό Αντιγονιδών). Η κίνηση των πεζών διοχετεύεται μέσω των υφιστάμενων διαβάσεων.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης δικύκλων στον κόμβο Ιασωνίδου – Εγνατία και Π.Π. Γερμανού – Εγνατία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το έντονο φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης των δικύκλων επί των πεζοδρομίων που δυσχεραίνει την ομαλή διέλευση των πεζών και να βελτιωθεί η εμπορική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Τέλος, στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιπέδου εξυπηρέτησης της αστικής συγκοινωνίας, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 το μέτρο του διαχωρισμού της λεωφορειολωρίδας από την υπόλοιπη κυκλοφορία, και στις δύο πλευρές της Λεωφόρου Στρατού, με την τοποθέτηση ανακλαστικών εύκαμπτων οριοδεικτών κατά μήκος της λεωφορειογραμμής.

Τοποθέτηση εύκαμπτων οριοδεικτών κατά μήκος της λεωφορειολωρίδας της Λεωφόρου Στρατού και διαχωρισμός της από την υπόλοιπη κυκλοφορία

Στόχος του μέτρου αυτού είναι η αποτροπή της παράνομης στάθμευσης εντός της λεωφορειολωρίδας, προκειμένου τα αστικά λεωφορεία να κινούνται απρόσκοπτα και με μεγαλύτερες ταχύτητες και συνεπακόλουθα να φτάνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και συχνότητα στον προορισμό τους.

Οι επόμενες ανάλογες παρεμβάσεις αφορούν στο διαχωρισμό των δύο αντίθετων κατευθύνσεων κυκλοφορίας στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Π. Συνδίκα και Γρ. Λαμπράκη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κλείνει την ανακοίνωσή του απευθυνόμενος σε όλους τους φορείς, σε όλους τους πολίτες και υπενθυμίζει πως μόνο με την ενεργή στήριξη των παρεμβάσεων αυτών και την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας θα αλλάξει προς το καλύτερο τόσο η εικόνα της πόλης, όσο και οι συνθήκες διαβίωσης στην πόλη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα