Μαζί

Εικόνες: Θωμάς Τζήρος  Στην ΕΕ η σχετική φτώχεια ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που ζει με εισόδημα χαμηλότερο από 60% του διάμεσου εισοδήματος στην χώρα Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό υπερβαίνει το 20%. Η περιφέρεια με την μεγαλύτερη φτώχεια είναι η Ήπειρος με την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη να ακολουθούν από κοντά. Οι περιφέρειες […]

Parallaxi
μαζί-14400
Parallaxi
stigmiotypo_2013-10-16_11.39.00_m.m.png

Εικόνες: Θωμάς Τζήρος 

Στην ΕΕ η σχετική φτώχεια ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που ζει με εισόδημα χαμηλότερο από 60% του διάμεσου εισοδήματος στην χώρα Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό υπερβαίνει το 20%. Η περιφέρεια με την μεγαλύτερη φτώχεια είναι η Ήπειρος με την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη να ακολουθούν από κοντά. Οι περιφέρειες με την χαμηλότερη φτώχεια είναι η Αττική και η Κρήτη. (Πηγή: Wikipedia)

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.591 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Στο κατώφλι της φτώχειας οδηγείται μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας, καθώς με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν με ελάχιστα χρήματα, με βάση τα εισοδήματα του 2010, ανήλθε στο 21,4% του πληθυσμού. Mε στοιχεία του 2012, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία (ποσοστό 22,4%), ενώ η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 23,7%. Δηλαδή, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 901.194 και τα μέλη τους σε 2.341.400. Η Ελευθεροτυπία σε χθεσινό της δημοσίευμα της καταγράφει συγκλονιστικά στοιχεία για την φτώχεια στην πρωτεύουσα σε έρευνα του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ). Αυξανόμενο κύμα φτωχοποίησης στην πρωτεύουσα και αύξηση του αριθμού των Αθηναίων που σιτίζονται στις υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ. Περισσότεροι από 20.000 δημότες στηρίζονται πλέον στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων για την καθημερινή τους επιβίωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα