Ματιές στην πόλη

Μια ορχήστρα με Φαντασία

Μία τυχαία συνάντηση του Walt Disney με τον Leopold Stokowski οδήγησε στη δημιουργία ενός παγκόσμιου φαινομένου της 7ης Τέχνης, το οποίο έκτοτε μαγεύει γενιές ανθρώπων. Ο λόγος για τη θρυλική πλέον Fantasia, που για πρώτη φορά συνδύαζε το κινούμενο σχέδιο με την κλασική μουσική, φτιάχνοντας την τέλεια σύνθεση. Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τέτοια, που […]

Parallaxi
μια-ορχήστρα-με-φαντασία-17082
Parallaxi
fantasia.jpg

Μία τυχαία συνάντηση του Walt Disney με τον Leopold Stokowski οδήγησε στη δημιουργία ενός παγκόσμιου φαινομένου της 7ης Τέχνης, το οποίο έκτοτε μαγεύει γενιές ανθρώπων. Ο λόγος για τη θρυλική πλέον Fantasia, που για πρώτη φορά συνδύαζε το κινούμενο σχέδιο με την κλασική μουσική, φτιάχνοντας την τέλεια σύνθεση. Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τέτοια, που από το 1991 και για εννέα χρόνια η Disney ετοίμαζε και τη συνέχεια – την Fantasia 2000.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσίασε ζωντανά, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ορισμένα αποσπάσματα από τις δύο θρυλικές αυτές παραγωγές, προσφέροντας ένα δώρο χαράς και ξεγνοιασιάς στους μικρούς και μεγάλους της φίλους.  

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα