Ματιές στην πόλη

Για δεύτερη μέρα μάχη με μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο στο Κορδελιό

Μπροστά σε θέαμα που δεν θέλει να συναντήσει κανείς!

Parallaxi
για-δεύτερη-μέρα-μάχη-με-μια-βόμβα-από-τ-167229
Parallaxi

βόμβα κορδελιό

Μπροστά σε θέαμα που εύχεσαι να μην συναντήσεις αλλά και σε μία άκρως επικίνδυνη έκπληξη βρέθηκαν χθες το πρωί (1/2) εργαζόμενοι εταιρίας φυσικού αερίου κατά την διάρκεια εργασιών τους στον χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, επί της Μοναστηρίου στο ύψος του Κορδελιού. Η είδηση η οποία αναστάτωσε την Θεσσαλονίκη, μεταξύ περιέργειας αλλά και φόβου, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα καθώς οι εργασίες για την εξουδετέρωση του επικίνδυνου απομειναριού από το παρελθόν σταμάτησαν αργά την νύχτα και συνεχίζονται σήμερα το πρωί από τις 8.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του στρατού, αυτό που αντίκρισαν οι εργαζόμενοι είναι αεροπορική βόμβα η οποία έπεσε και δεν εξερράγη κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόσφατα περισσότερα από 23.000 βλήματα, διαφόρων διαμετρημάτων, εξουδετέρωσαν στα Διαβατά, στρατιωτικοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς, κατά τις εργασίες κατασκευής του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (TAP) ενώ άλλες 14 ενεργές βόμβες αεροπορίας εξουδετερώθηκαν στην περιοχή όπου γίνεται διαπλάτυνση αεροδιαδρόμου στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. 

βόμβα κορδελιό 1

βόμβα κορδελιό

Το σημείο αποκλείστηκε και οδικά καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας με την διέλευση των οχημάτων να γίνεται από παράπλευρες οδούς ενώ πραγματοποιήθηκε η άντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πρατηρίου, οι οποίες έπειτα γέμισαν με νερό ακολουθώντας το πρωτόκολλο για να αποφευχθεί η παρουσία αναθυμιάσεων.

Από τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, πυροτεχνουργοί και ειδικές μονάδες του στρατού επιχειρούν να εξουδετερώσουν την βόμβα και να την απομακρύνουν από το σημείο με τις αρχές να αποκλείουν το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το πρατήριο. Οι περίπου 300 κάτοικοι των οποίων οι οικίες εφάπτονται του σημείου παροτρύνθηκαν να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους στα σχολεία της περιοχής τα οποία παρέμειναν ανοιχτά και στελεχωμένα με προσωπικό με εντολή του Δημάρχου. Κατά την διάρκεια της νύχτας όταν και έπαυσαν οι εργασίες απομάκρυνσης της βόμβας, οι κάτοικοι ήταν ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους και σύμφωνα με τις οδηγίες να απομακρυνθούν ξανά από τις 8 το πρωί της Πέμπτης, με τη συνέχιση των εργασιών εξουδετέρωσης από τα αρμόδια κλιμάκια του στρατού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα