Ματιές στην πόλη

Ο κήπος της Περιφέρειας

της Αιμιλίας Ροδοπούλου Έχουν ήδη φτάσει οι μέρες με πολλή ζέστη και είμαστε ακόμη στις αρχές του καλοκαιριού. Φαντάσου τι έχει να γίνει αργότερα. Θα το φυσάμε και δε θα κρυώνει με τόση ζέστη. Θα αναζητούν όλοι μία δροσερή γωνίτσα, μία παχιά σκιά. Δύσκολο να τα βρεις όλα αυτά μέσα στο πυκνό τσιμέντο. Έχω, όμως, […]

Αιμιλία Ροδοπούλου
ο-κήπος-της-περιφέρειας-12160
Αιμιλία Ροδοπούλου
kipos_3.jpg

της Αιμιλίας Ροδοπούλου

Έχουν ήδη φτάσει οι μέρες με πολλή ζέστη και είμαστε ακόμη στις αρχές του καλοκαιριού. Φαντάσου τι έχει να γίνει αργότερα. Θα το φυσάμε και δε θα κρυώνει με τόση ζέστη. Θα αναζητούν όλοι μία δροσερή γωνίτσα, μία παχιά σκιά. Δύσκολο να τα βρεις όλα αυτά μέσα στο πυκνό τσιμέντο. Έχω, όμως, μια ιδέα, συναρπαστική και δροσερή. Που περιλαμβάνει όλα όσα ψάχνουμε μέσα στον καύσωνα: Τον κήπο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας)!

Αν βρίσκεστε ανατολικά και θέλετε να κάνετε ένα διαλειμματάκι μέσα στην ημέρα σας συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τον κήπο της Περιφέρειας που βρίσκεται στην οδό Β. Όλγας 198. Υπάρχει και στάση λεωφορείου με το όνομα “Νομαρχία” και το βρίσκεις πολύ εύκολα, καθώς ανάμεσα στις πολυκατοικίες, στο αριστερό σου χέρι ξεφυτρώνει μία αγκαλιά πρασινάδες! Ενώ γύρω γύρω έχει καύσωνα και φασαρία, κάτω από τα πελώρια δέντρα έχει δροσιά και ησυχία.

Ο κήπος είναι άμεσα προσβάσιμος από την κεντρική είσοδο επί της Β. Όλγας και επισκέψιμος αρκετές ώρες της ημέρας, σίγουρα όταν λειτουργεί το κτίριο της Περιφέρειας. Σε ολόκληρο τον κήπο υπάρχει αφράτο χορτάρι με πέτρινα μονοπατάκια να το διασχίζουν. Πάνω εκεί μπορεί να περπατήσει κανείς και κάπου κάπου να ξαποσταίνει στα ξύλινα παγκάκια.

Τα δέντρα που θα σου κάνουν σκιά είναι ψηλά και ποικίλα: κωνοφόρα και φυλλοβόλα. Οι κέδροι είναι πολύ εντυπωσιακοί και απλώνουν τα μακριά κλαδιά τους νωχελικά. Πάνω στους κορμούς των πεύκων αναρριχώνται κισσοί, έτσι για να μη μείνει καμία επιφάνεια γυμνή από φυλλωσιά. Οι αγγελικές έχουν γίνει ολόκληρα δέντρα και με τα γυαλιστερά σκουροπράσινα φύλλα τους  πλαισιώνουν την πλατεία με τα παγκάκια. Όλο το τοπίο είναι παραμυθένιο και τα μονοπάτια σε οδηγούν να ανακαλύψεις ένα μυστικό παραμύθι μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα