Ματιές στην πόλη

Όλοι με τα πόδια, λοιπόν!

Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας Είναι κρίμα που μετά από τόσες μέρες ταλαιπωρίας οι πολίτες της πόλης έχουν φτάσει σε τέτοια όρια αντοχών που έχουν χάσει κάθε διάθεση συμπαράστασης προς μια ομάδα εργαζομένων που ζητά τα δεδουλευμένα της. Πριν λίγο στην Εγνατία η  πορεία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν διέθετε πλακάτ πέρα απ΄το κεντρικό πανό που κρατούσαν […]

Parallaxi
όλοι-με-τα-πόδια-λοιπόν-130234
Parallaxi

Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας

DSC_0008

Είναι κρίμα που μετά από τόσες μέρες ταλαιπωρίας οι πολίτες της πόλης έχουν φτάσει σε τέτοια όρια αντοχών που έχουν χάσει κάθε διάθεση συμπαράστασης προς μια ομάδα εργαζομένων που ζητά τα δεδουλευμένα της.

DSC_0094

Πριν λίγο στην Εγνατία η  πορεία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν διέθετε πλακάτ πέρα απ΄το κεντρικό πανό που κρατούσαν οι πρώτοι της πορείας. Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου συνεδρίαζαν και μετά από μια ζωντανή διαμαρτυρία στο Άγαλμα του Βενιζέλου συνέχισαν την πορεία προς τα γραφεια του Συριζα και το Δημαρχείο.

DSC_0002

Υποτονικοί και κουρασμένοι φαινόντουσαν και πολλοί από τους συμμετέχοντες. Όπως κουρασμένοι αισθανόμαστε όλοι μας. Λόγω της πορείας έκλεισε η οδός Εγνατία και τα οχήματα εκτρέπονταν από την οδό Αγίας Σοφίας (Ε ναι γιατί δεν έχουμε άλλωστε και πρόβληματα κίνησης ούτως ή άλλως και ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα).

DSC_0024

Προς το παρόν καμιά λύση δεν φωτίζει τον ορίζοντά μας. Ας αφήσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση τα παιχνίδια με τα νεύρα μας κι ας κάτσουν να βρουν μια λύση. Η Αθήνα θα άντεχε 7 μέρες χωρίς συγκοινωνίες; Όχι βέβαια!

Προς το παρόν ένα ψήφισμα έχει αναρτηθεί  από το απόγευμα, σήμερα 23/9, στο avaaz.org με αίτημα Να καταγγελθεί άμεσα από το ελληνικό κράτος η Σύμβαση με τον ΟΑΣΘ. Ο δημιουργός του δεν έχει βάλει μεγάλο πλαφόν. 100 υπογραφές μόνο και μάλλον θα τις φτάσει λίαν συντόμως. Αλλά είναι μάλλον μόνο μια αρχή, έχει ήδη “μοιραστεί” στο fb και δείχνει την αγανάκτηση των πολιτών για την κατάσταση.

FullSizeRender

DSC_0032DSC_0039

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα