Ματιές στην πόλη

Στάσεις σε remake

Συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από χθες να «καθαρίζουν» στάσεις του ΟΑΣΘ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος
στάσεις-σε-remake-166166
Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος

Συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από προχθες να «καθαρίζουν» στάσεις του ΟΑΣΘ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Με ξύστρες και υπομονή αφαίρεσαν αφίσες, αυτοκόλλητα, ενοικιαστήρια, πωλητήρια, διαφημιστικά και την πάσης φύσεως χαρτούρα που υπάρχει, αναδεικνύοντας στο τέλος την ομολογουμένως άσχημη αλλά πραγματική εικόνα που έχουν οι συγκεκριμένοι χώροι.

οασθ3Η αρχή έγινε από τις οδούς Τσιμισκή και Αγγελάκη. Η εικόνα χωρίς τα διαφημιστικά μας θύμισε ότι σε κάθε στάση θα έπρεπε να υπάρχει ένας χάρτης του ΟΑΣΘ που να ενημερώνει για γραμμές και δρομολόγια. Μας θύμισε επίσης ότι σε κάθε στάση υπάρχει νόμιμος διαφημιστικός χώρος, ο οποίος όχι μόνο αυτός αλλά τα έσοδα από τη χρήση του έχουν πλέον, εδώ και χρόνια, χαθεί. Εις βάρος ποιου άραγε; Θυμηθήκαμε επίσης ότι παλιά κάθε στάση είχε λάμπες και ήταν ηλεκτροδοτημένη.

οασθ6Ο καθαρισμός ωστόσο ανέδειξε την εικόνα εγκατάλειψης. Στάσεις σκουριασμένες, σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνες, χωρίς καμία χρησιμότητα, με την πινακίδα της τηλεματικής να είναι το μοναδικό κομμάτι που θυμίζει σύγχρονη εποχή. Τα συνεργεία του Δήμου μας διαβεβαίωσαν ότι από τις αφίσες θα βρεθούν τα συνδεδεμένα με τους διαφημιζόμενους ΑΦΜ, στα οποία και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία πρόστιμα. Θα δούμε.

οασθ7Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ωστόσο, αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφασίσει να κυνηγήσει το θέμα με τα πρόστιμα περί αφισοκόλλησης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την ίδια σπουδή όλες τις αφίσες. Είτε πρόκειται για πολιτιστικές, είτε για πολιτικές, είτε για φοιτητικές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα