Ματιές στην πόλη

Ριζωμένο αυτοκίνητο στην Ολυμπιάδος, ατέλειωτα σκουπίδια στην Αγ. Τριάδα. Θλίψη.

Ένα αυτοκίνητο στα... αζήτητα επί ένα τρίμηνο κλείνει ράμπα για ΑμεΑ και τα παράπονα παραθεριστών για την κατάσταση που ζουν κάθε καλοκαίρι

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
ριζωμένο-αυτοκίνητο-στην-ολυμπιάδος-1035502
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Για… οδύσσεια τριών μηνών κάνουν λόγο κάτοικοι της οδού Ολυμπιάδος με Ναυπάκτου στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας ενός αυτοκινήτου που έχει παραμείνει στο σημείο, αλλά κανείς δεν το μετακινεί από εκεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι παρά το ότι το αμάξι είναι παρατημένο πάνω σε ράμπα για ΑμεΑ και διάβαση για τυφλούς, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για να απομακρυνθεί.

Κάτοικος της περιοχής σημειώνει στην parallaxi, ότι αρκετές φορές έχει καλέσει στην Αστυνομία σε μία προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, ωστόσο κανείς δεν έχει έρθει.

Μάλιστα, πέρα από το εγκαταλελειμμένο όχημα, πρόβλημα στην πρόσβαση των πεζών προκαλούν και άλλα παρκαρισμένα ΙΧ επί του πεζοδρομίου της οδού.

Στις 12 Ιουνίου, η κάτοικος η οποία προβαίνει στην καταγγελία, έστειλε μήνυμα στην εφαρμογή του Δήμου Θεσσαλονίκης «Βελτιώνω την πόλη μου».

Κλιμάκια του Δήμου κόλλησαν αυτοκόλλητα ότι θα απομακρύνουν το όχημα, αλλά έναν μήνα μετά το όχημα παραμένει ακόμη εκεί.

Κάτοικοι επικοινώνησαν εκ νέου με την Τροχαία, η οποία όμως τους είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι από την πλευρά της, καθώς το όχημα δεν έχει ούτε πινακίδες.

«Είχα γνωστό ο οποίος σταμάτησε για λίγα λεπτά σε ράμπα ΑμεΑ και πέρα από την “βαρβάτη” κλήση που δέχτηκε, του αφαίρεσαν και τις πινακίδες για ένα εξάμηνο. Όταν πήγε στο τρίμηνο πάνω στην Τροχαία και τους παρακάλεσε να του δώσουν τις πινακίδες γιατί το όχημα ήταν επαγγελματικό και δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να τους τις δώσουν πίσω γιατί υπέπεσε σε πολύ σοβαρό αντικοινωνικό αδίκημα.

Και αναρωτιέμαι. Αν αφαιρέσεις από μόνο σου τις πινακίδες μπορείς να παρατήσεις το αμάξι σου στη μέση του δρόμου και να μη σε πειράξει κανείς;» σημειώνει κάτοικος.

«Εγώ είμαι μάνα με μωρό στο καρότσι και αναγκάζομαι να βγω στο δρόμο κάθε φορά για να περάσω από το σημείο. Απορώ πραγματικά ένα άτομο με ειδικές ανάγκες πώς θα καταφέρει να περάσει από εδώ;»

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια…

Στο μεταξύ, έντονα είναι τα παράπονα των κατοίκων και για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Μία γυναίκα – παραθερίστρια στην περιοχή από το 1965 αναφέρει:

«Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μέρος της κατάντιας του… τουριστικού θερέτρου της Αγίας Τριάδας. Η απάντηση των υπευθύνων του Δήμου είναι “το φορτηγό είναι χαλασμένο”.

Την ίδια απάντηση δίνουν κάθε καλοκαίρι που η κατάσταση είναι παραπλήσια.

Λυπάμαι που δεν έχω τη δυνατότητα να σας μεταφέρω και τη μυρωδιά που υπάρχει, με τους κάδους απορριμμάτων να μην πλένονται όλο το καλοκαίρι.

Ίσως η δημόσια αυτή καταγγελία μου, να τους… ταρακουνήσει και πέρα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την περιοχή να ασχοληθούν σοβαρά και με την καθαριότητα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα