Ματιές στην πόλη

Show must go on!

της Μαρίνας Μυλωνάκη Το πρόγραμμα της Μονής Λαζαριστών έλεγε: Γεωργία Βεληβασάκη & Luis Borda «Από την Κρήτη στο Buenos Aires». Η αισθαντική φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη συναντά τον κιθαριστή και μαέστρο του «Tango Nuevo», Luis Borda. Η συναυλία προβλεπόταν ωραία. Μια βραδιά στην αυλή της Μονής Λαζαριστών, με ακούσματα από την ιδιαίτερη φωνή της Βελιβασάκη […]

Parallaxi
show-must-go-on-26630
Parallaxi
imgp0469.jpg

της Μαρίνας Μυλωνάκη

Το πρόγραμμα της Μονής Λαζαριστών έλεγε: Γεωργία Βεληβασάκη & Luis Borda «Από την Κρήτη στο Buenos Aires». Η αισθαντική φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη συναντά τον κιθαριστή και μαέστρο του «Tango Nuevo», Luis Borda.

Η συναυλία προβλεπόταν ωραία. Μια βραδιά στην αυλή της Μονής Λαζαριστών, με ακούσματα από την ιδιαίτερη φωνή της Βελιβασάκη σε τραγούδια και μουσική του Louis Borda! Η συνάντηση δύο μουσικών τόσο διαφορετικής προέλευσης, θα ήταν, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα.

Όλα πήγαιναν καλά. Ο κόσμος ήρθε (όχι πολύς, αλλά δεν πειράζει), φυσούσε ελαφρύ αεράκι, οι μουσικοί πήραν θέση, η μουσική άρχισε, η Γεωργία τραγουδούσε, ο Louis έπαιζε. Όλα ωραία!

Και τότε ήρθε η βροχή. Η μουσική και τα τραγούδια σταμάτησαν, εμείς τρέξαμε να προφυλακτούμε από τις χοντρές στάλες, οι τεχνικοί κάλυψαν τα μηχανήματα.

Και όμως, η βροχή έκανε τη διαφορά! Έκανε τη συναυλία ξεχωριστή.

Ο κόσμος περίμενε: να φύγει; να μείνει; τελείωσε;

Αλλά η Γεωργία είπε «θα συνεχίσουμε τη συναυλία στο café». Και έτσι έγινε. Η συναυλία συνεχίστηκε στο café. Ξαναμαζευτήκαμε. Λίγο βρεγμένοι όλοι, όρθιοι οι περισσότεροι, παρακολουθήσαμε τέσσερεις μουσικούς να παίζουν, δυο τραγουδιστές να «απαγγέλλουν», χωρίς μικρόφωνο (δε χρειαζόταν άλλωστε, ήμασταν όλοι πολύ κοντά) και δύο χορευτές να κάνουν τις φιγούρες τους. Εξαιρετικά!

ΥΓ. Εγώ φωτογράφισα την «πρωταγωνίστρια» στιγμή: όταν η Γεωργία, ανακατεμένη στο πλήθος, βρεγμένη και αυτή, είπε «θα συνεχίσουμε τη συναυλία στο café».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα