Ματιές στην πόλη

Το μοναδικό youth hostel της Θεσσαλονίκης

Λέξεις: Κύα Τζήμου Αρχική εικόνα: Ελένη Βράκα Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014, λοιπόν. Ωραία ακούγεται αλλά η πόλη χρειάζεται στοιχειώδεις υποδομές για να την υποστηρίξει. Μεταξύ όλων χρειάζεται έναν ικανό αριθμό Ξενώνων Νέων ή Youth hostel. Εκεί όπου οι νέοι μπορούν να καταλύουν έναντι ενός μικρού ποσού. Δεν μορεί βέβαια να βασιστεί όλη η φιλοξενία των […]

Κύα Τζήμου
το-μοναδικό-youth-hostel-της-θεσσαλονίκης-14552
Κύα Τζήμου
arampas.jpg

Λέξεις: Κύα Τζήμου

Αρχική εικόνα: Ελένη Βράκα

Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014, λοιπόν. Ωραία ακούγεται αλλά η πόλη χρειάζεται στοιχειώδεις υποδομές για να την υποστηρίξει. Μεταξύ όλων χρειάζεται έναν ικανό αριθμό Ξενώνων Νέων ή Youth hostel. Εκεί όπου οι νέοι μπορούν να καταλύουν έναντι ενός μικρού ποσού. Δεν μορεί βέβαια να βασιστεί όλη η φιλοξενία των νέων που προσπαθεί να προσελκύσει ο θεσμός μόνο στο διαδικτυακό couchsurfing.

Παλιά υπήρχε στην Αλεξάνδρου Σβώλου ενας ξενώνας νέων, outh hostel. Τα νεανικά καταλύμματα bed & breakfast συνηθίζονται πολύ στην Ευρώπη αλλά εδώ δεν υπήρχε τέτοια επιλογή. Σε πρώτη ανάγνωση η ζωγραφιά της φωτογραφίας στην Άνω πόλη μας φάνηκε σαν ένα γκράφιτι. Στην πραγματικότητα διαφημίζει ένα καλόγουστο youth hostel που άνοιξε στην Άνω πόλη με διαμονή που ξεκινάει από 12 ευρώ, με ειδικές προσφορές για φοιτητές σε φοιτητές σε μηνιαία ή ετήσια βάση και ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 10 ατόμων. Παρέχονται κλινοσκεπάσματα αλλά οι πετσέτες έχουν μια μικρή έξτρα χρέωση, δεν περιλαμβάνονται πρωινό και γεύματα αλλά υπάρχει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα όπου οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αυτοσχεδιάσουν με τα δικά τους υλικά και το πήγαινε έλα στον ξενώνα δεν έχει ωράριο αφού λειτουργεί όλο το 24ωρο. Με την προϋπόθεση βέβαι να σεβαστείτε τις ώρες κοινής ησυχίας. Η γειτονιά είναι ήσυχη και μακριά απ΄το πολύβου κέντρο οι ήχοι μεγεθύνονται. Έξυπνη ιδέα πόυ έλειπε απ’ την πόλη και μάλιστα εξαιρετική η επιλογή μιας παραδοσιακής γειτονιάς της Άνω πόλης.

Το όνομά του, ο ξενώνας το οφείλει στον παππού του νεαρού ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν από τους τελευταίους εκπροσώπους ενός εξαφανισμένου πλέον επαγγέλματος, του οδηγού αραμπά (αραμπάς ή αραμπατζής λεγόταν και ο οδηγός). Ο αραμπάς ήταν το τετράτροχο κάρο, το οποίο αποτελούσε και το βασικότερο μέσο μεταφοράς στο παρελθόν. Το θυμάστε το τραγουδάκι φαντάζομαι.

Περισότερες πληροφορίες εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα