Ματιές στην πόλη

Βιβλιοθήκες απέκτησαν οι στάσεις του Ωραιοκάστρου!

Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του δήμου Ωραιοκάστρου τοποθέτησε βιβλιοθήκες σε στάσεις λεωφορείων.

Parallaxi
βιβλιοθήκες-απέκτησαν-οι-στάσεις-του-205471
Parallaxi

Πρωτότυπες και ιδιαίτερες βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν σήμερα σε στάσεις λεωφορείων σε διάφορα σημεία του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Iσότητας Φύλων, Βικτωρίας Γεράκη.

Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα για τον δήμο μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που θέλουν και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο αναμονής τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής.

Στις βιβλιοθήκες μπορούν να βρουν οι πολίτες βιβλία για όλες τις ηλικίες, σελιδοδείκτες και στυλό.

Τα σημεία αναμονής Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που τοποθετήθηκαν οι βιβλιοθήκες είναι στο Παλαιόκαστρο (στάση Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου), στη Γαλήνη (στάση του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού), στη Λητή (στάση «ΑΓΝΟ») και στον Πεντάλοφο (στάση του δημοτικού σχολείου).

Η επιτροπή ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση για την παρουσία του στην τοποθέτηση μιας εκ των βιβλιοθηκών καθώς και τον αναπληρωτή πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Παναγιώτη Σεκέρκα που κατασκεύασε εθελοντικά τις βιβλιοθήκες. Επίσης, τους υπαλλήλους του δήμου και το βιβλιοπωλείο «Σχέδιο» στο Παλαιόκαστρο για την χορηγία των 60 βιβλίων που θα φιλοξενηθούν στις καινούριες βιβλιοθήκες.

Τα βιβλία μας προσφέρουν γνώσεις, ψυχαγωγία και ικανοποίηση και είναι απαραίτητα για τη ζωή μας. Η επιτροπή εύχεται αυτή η κίνηση να εκτιμηθεί και να διατηρηθούν ακέραιες οι καινούριες βιβλιοθήκες ώστε να μπορέσει στο μέλλον να κατασκευάσει και να τοποθετήσει και σε άλλες στάσεις λεωφορείων στο διευρυμένο δήμο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα