Ματιές στην πόλη

Βρείτε τι λείπει από την εικόνα…

Θα μπορούσε να είναι μια απλή φωτογραφία ενός καφέ με τα τραπεζάκια έξω. Με την πρώτη ματιά λες, σεμνός ο ιδιοκτήτης, δεν απλώθηκε σε όλο το πεζοδρόμιο να αποκλείσει το πέρασμα στους πεζούς. Και μετά σου φαίνεται λίγο περίεργο που το πάρκινγκ ποδηλάτων σταματά κάπως απότομα πριν τα τραπεζάκια… Και μετά κοιτάς κάτω στα τραπεζάκια […]

Κύα Τζήμου
βρείτε-τι-λείπει-από-την-εικόνα-19660
Κύα Τζήμου
trapezakia.jpg

Θα μπορούσε να είναι μια απλή φωτογραφία ενός καφέ με τα τραπεζάκια έξω. Με την πρώτη ματιά λες, σεμνός ο ιδιοκτήτης, δεν απλώθηκε σε όλο το πεζοδρόμιο να αποκλείσει το πέρασμα στους πεζούς. Και μετά σου φαίνεται λίγο περίεργο που το πάρκινγκ ποδηλάτων σταματά κάπως απότομα πριν τα τραπεζάκια… Και μετά κοιτάς κάτω στα τραπεζάκια και βλέπεις τις τρύπες. Τρεις τριάδες. Όσες χρειάζονται για 3 ακόμα σταντ ποδηλάτων. Και μετά σε ενημερώνει ενας ποδηλάτης ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αφαίρεσε τρία σταντ για να χώσει τα τραπεζάκια του.

Κανείς από τον δήμο δεν φαίνεται να πήρε είδηση την αφαίρεση των τριών σταντ και ούτε και κανείς τα αναζήτησε. Σας φαίνεται περίεργο; Εμένα καθόλου. Το έχω πάρει απόφαση ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή στην πόλη είναι να υπάρχουν αρκετά τραπεζάκια για να καλυφθεί αυτή η τεράστια ζήτηση φραποκαπουτσίνου που γνωρίζει την συνεχιζόμενη ανοδική της πορεία. Και καλά κάνει, αλλά σας παρακαλούμε όχι εις βάρος των πάντων.

Συμπέρασμα; Ο σεβασμός του δημόσιου χώρου είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην πόλη μας πια. Δεν σας βολεύουν τα πασαλάκια του δήμου που σας απαγορεύουν το καβάλημα του πεζοδρομίου. Το σκέφτεστε ακόμα; Ξηλώστε τα. Σας κρύβει τη θέα το δέντρο μπροστά στο μαγαζί σας; Κόψτε το. Η καταραμένη η Πυροσβεστική σας στερεί το πάρκινγκ με τους κρουνούς της. Αγνοήστε την και παρκάρετε ελεύθερα. Το μαγαζί σας είναι μικρό; Βρε κουτά έχει τον υπερδιπλάσιο χώρο στο πεζοδρόμιο μπροστά του.  Χτίστε και μια φορητή και ευκόλως μετακινούμενη κατασκευή με χαρακτήρα λυόμενου και έχετε όσο χώρο θέλετε και με σαφώς  μικρότερο ενοίκιο.

Μπείτε και κάντε like εδώ για να ενημερώνεστε για όλα τα γραμμένα αποκλειστικά για το parallaximag.gr άρθρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα