Ματιές στην πόλη

Ξέχνα τα λεωφορεία και σήμερα

Keep walking Θεσσαλονικιέ

Κύα Τζήμου
ξέχνα-τα-λεωφορεία-και-σήμερα-197236
Κύα Τζήμου

Κάθε μέρα θα αποφασίζουν για την επομένη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας που άφησε τη Θεσσαλονίκη ξανά χωρίς λεωφορεία. Και αν δεν “πέσει” ζεστό χρήμα στην τσέπη των εργαζομένων που μένουν 2 μήνες (πάνε για τρεις) απλήρωτοι, τα λεωφορεία δεν θα κινηθούν με υποσχέσεις μόνο.

Πράγμα που αναμενόταν βέβαια και το πρόβλημα, μην γελιέστε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει στον ορίζοντα μάλλον μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Μετρό. Μέτρα 2 χρόνια δηλαδή ακόμη με τον ΟΑΣΘ να ορίζει την καθημερινότητά της αστικής μας ανασφαλούς μετακίνησης και …ταλαιπωρίας. Να μου το θυμηθείτε.

οασθ επισχεση

Γιατί όσο ο ΟΑΣΘ, εργοδότης και υπεύθυνος για την μισθοδοσία των εργαζομένων του, θα αναμένει το δημόσιο να καταβάλει τις επιδοτήσεις του για να πληρώσει και όσο το Δημόσιο θα αμφισβητεί τα χρωστούμενα και θα καταφεύγει σε χρονοβόρες διαιτησίες (μέχρι στιγμής του 2014 εκκαθαρίστηκε) και όσο σχέδια, ενστάσεις, προτάσεις, διαβουλεύσεις θα πηγαίνουν και θα έρχονται ανάμεσα σε Κυβέρνηση και φορείς, ο πολίτης αυτής της πόλης θα είναι ο μόνιμος χαμένος. Πραγματικά διόλου δεν ενδιαφέρουν τον Θεσσαλονικιό πολίτη οι οικονομικές διαφορές του κράτους με τον ΟΑΣΘ. Τη μια ο ΦΠΑ που δεν επιστράφηκε, την άλλη η επιδότηση που δεν δόθηκε, την άλλη οι διαφορές με τα άλλα υπουργεια για τα επιδοτούμενα εισιτήρια…

Γιατί σ΄αυτήν την ιστορία όλοι έχουν δίκιο κι όλοι έχουν άδικο αλλά τι σημασία έχει για όλους έμας που ξοδεύουμε το μηνιάτικό μας σε ταξί ή  χτίζουμε τετρακέφαλους περπατώντας. Και οι μη έχοντες εργασία κάθονται σπιτάκι τους και η αγορά ερημώνει χτυπημένη και από την τοπική κρίση μετακίνησης.

Και κάτσε εσύ μέτρα τη χασούρα αυτής της πόλης που έμεινε έρμαιο μιας κακής επιλογής του Κωνσταντίνου Κραμανλή από την δεκαετία του ’50, που υποστηρίχθηκε από άπασες τις μετέπειτα κυβερνήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μέχρι που τέλειωσε το χρήμα. Και τι να πεις για την  υπομονή μας;

Σήμερα πάντως σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Στεφανίδη  ο ΟΑΣΘ θα λάβει καθαρογραμμένη την απόφαση της διαιτησίας ( 4,6 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε με αυτήν να ζητήσει  δάνειο από την Εθνική Τράπεζα 4 εκ. για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το μισθό Μαρτίου και να εξοφληθούν για το δώρο του Πάσχα. Θέμα ημερών δηλαδη. Μην ρωτάτε ποσων ημερών.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα