Με τηλεδιάσκεψη η παρουσίαση των διπλωματικών εργασιών στο ΑΠΘ

Για μία ακόμη φορά το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί.

Parallaxi
με-τηλεδιάσκεψη-η-παρουσίαση-των-διπλ-268880
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Για μία ακόμη φορά το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί.

Η παρουσίαση των διπλωματικών εργασιών, αλλά και το μάθημα του Διεπιστημονικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ν&Ν γίνεται online με τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 50 καθηγητές και μεταπτυχιακοί από ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος Φυσικής Στέργιος Λογοθετίδης «είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις περιστάσεις , χωρίς να παρουσιάσει καθυστέρηση το εκπαιδευτικό κυρίως έργο μας».

Οι διπλωματικές εργασίες που παρουσιάστηκαν μέσω της τηλεδιάσκεψης είναι:

  • «Η συμμετοχή του χλωρίου στην ενίσχυση της κρυσταλλικότητας και της απόδοσης Ηλιακών Κυψελών με δομή περοβσκίτη και κατασκευή πλήρως εκτυπωμένων διατάξεων» παρουσίαση Αναστάσιος Γαλανόπουλος επιβλέπων καθηγητής Σ Λογοθετίδης
  • Πλήρως εκτυπωμένη φωτοβολταϊκή διάταξη με φωτοενεργό σύστημα PBDB-T:ΙΤΙC παρουσίαση Ζήσης Κυρούδης επ καθηγητής Σ Λογοθετίδης
  • Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός βιοιατρικών μαγνητικών συστημάτων παρουσίαση Ταμάρα Ναστάια Τιτίλολα Αις Οντουτόλα επ καθηγήτρια Μ Γιώτη 
  • Σχεδίαση φορετού συστήματος παρακολούθησης κινησιολογίας για την κινητική αποκατάσταση άνω άκρων παρουσίαση Κωνσταντίνος Μητσόπουλος επ καθηγητής Π Μπαμίδης.

Το μεταπτυχιακό στη Νανοτεχνολογία και τις Νανοεπιστήμες 

Tο Διεπιστημονικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ν&Ν οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις ραγδαίως αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας και σε Διδακτορικό δίπλωμα από τα αντίστοιχα τμήματα που το στηρίζουν.

Το ΔΠΜΣ Ν&Ν διατηρεί μια παράδοση προσέλκυσης εξαίρετων σπουδαστών (γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείου, Υγείας και Ιατρικών Σχολών) στους οποίους προσφέρει υψηλής ποιότητας μεταπτυχιακές σπουδές, με έμφαση στις επιστημονικές αρχές που δημιουργούν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Οι σπουδαστές μας αποκτούν τη γνώση και την ικανότητα μάθησης που τους επιτρέπουν στη συνέχεια να συμβάλουν με πρωτοποριακό τρόπο στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Οι σπουδαστές του ΔΠΜΣ Ν&Ν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά στα Διεθνή Συνέδρια και Θερινά Σχολεία Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών (στα πλαίσια του πολυ-γεγονότος NANOTEXNOLOGY, www.nanotexnology.com) που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και στα οποία παρουσιάζονται επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα αιχμής από πάνω από 700 ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές από 56 χώρες.

Ακόμη, στις δράσεις του ΔΠΜΣ Ν&Ν περιλαμβάνεται και η δικτύωση με το Διεθνές Δίκτυο Νανοτεχνολογιών & Νανοβιοτεχνολογιών NanoNet (www.nanonet.gr) που περιλαμβάνει 600 μέλη (Πανεπιστήμια, Οργανισμούς) από την Ελλάδα, Ευρώπη και διεθνώς.

Το ΔΠΜΣ Ν&Ν κατέχει εξέχουσα θέση στον Ελληνικό και διεθνή χώρο χάρη στο ερευνητικό έργο του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του, τις σύγχρονες και άρτιες ερευνητικές υποδομές του, τα ισχυρά δίκτυα συνεργασίας που ανέπτυξε με διακεκριμένα ιδρύματα σε όλη την υδρόγειο και στην υψηλή εξειδίκευση και ικανότητες των σπουδαστών και αποφοίτων του.

https://www.physics.auth.gr/postgrads/4

http://nn.physics.auth.gr/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα