Θεσσαλονίκη

Μετά το Σέιχ Σου κινδυνεύουν και δασικές εκτάσεις της Θέρμης από έντομο “φονιά”

Διαβάστε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Parallaxi
μετά-το-σέιχ-σου-κινδυνεύουν-και-δασικ-135061
Parallaxi

Με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλο προκειμένου να εκτιμηθούν  τα δεδομένα και να ληφθούν άμεσα μέτρα  αντιμετώπισης του φαινομένου εμφάνισης ξυλοφάγου εντόμου σε πευκόδενδρα σε δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις του Δήμου μας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικού ενημερωτικού εγγράφου του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε επιτόπια αυτοψία στις περιοχές όπου εμφανίστηκε το φαινόμενο και συγκεκριμένα όπου παρατηρήθηκαν ξηράνσεις κατά θέσεις, ατόμων Πεύκης τα οποία εμφανίζουν τρύπες στον κορμό τους και πολλά ξερά κλαδιά.

Πρόκειται για τις περιοχές – θέσεις πάνω από το Μοναστήρι Αγίας Αικατερίνης στη Θέρμη, στην περιοχή βόρεια του Φράγματος Τριαδίου, εκατέρωθεν του δρόμου από Φράγμα προς Ισενλή, στον Προφήτη Ηλία περιοχή βούζαρη Βασιλικών, στον Άγιο Ιωάννη, στο Μονοπήγαδο πριν την είσοδο από Άγιο Ιωάννη καθώς και στη θέση μετά τα κοιμητήρια, στις αναδασώσεις στα Λουτρά Θέρμης, στον Άγιο Αντώνιο στο κεφαλάρι πριν την είσοδο από Σουρωτή, στο κεφαλάρι στη Σουρωτή και τέλος στην Καρδία, τον Τρίλοφο και το Κάτω Σχολάρι. 

Μετά τη αυτοψία και τον εντοπισμό της έκτασης του προβλήματος, αναμένεται η έκδοση σχετικής διοικητικής απόφασης του Δασαρχείου περί έκτακτης κάρπωσης και ακολουθεί η άμεση παρέμβαση στις περιοχές εμφάνισης του φαινομένου από συγκεκριμένο υλοτομικό Συνεταιρισμό που θα αναλάβει την υλοτόμηση των προσβεβλημένων Πευκόδενδρων. Η διαδικασία αντιμετώπισης του φαινομένου θα είναι σε εξέλιξη όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα