Life

Μια αιθέρια ύπαρξη, μαγικά τοπία της Θεσσαλονίκης, ένα μοναδικό βίντεο

Ένα υπέροχο βίντεο μόλις έκανε την είσοδο του στο διαδίκτυο.

Parallaxi
μια-αιθέρια-ύπαρξη-μαγικά-τοπία-της-θε-482636
Parallaxi

Ένα υπέροχο βίντεο μόλις έκανε την είσοδό του στο διαδίκτυο, αποτυπώνοντας εικόνες αιθέριες, με πρωταγωνίστρια μια Θεσσαλονικιά που αποτελεί αυτό το διάστημα το πρόσωπο των ημερών στον αθλητισμό για την πόλη.

Ο λόγος για το νέο project “Το Χρονικό μιας Μέρας – Μικρές ιστορίες χορού” που δημιούργησε με την αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, Ιωάννα Μαγοπούλου, ο Αντώνης Κεραμιδάς, ο οποίος εδώ και περίπου δύο χρόνια παγώνει στον χρόνο τις πανέμορφες κινήσεις χορευτών και αθλητών στο τοπίο της Θεσσαλονίκης, κι όχι μόνο.

Όντας ο ίδιος πρώην αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, καθώς και ομοσπονδιακός προπονητής στο άθλημα, και έχοντας την φωτογραφία σαν κάτι παραπάνω από χόμπι, τα project αυτά ήταν μια φυσική εξέλιξη της αγάπης του για την κίνηση και την φωτογραφία.

Μέχρι τώρα, το επίκεντρό του ήταν η φωτογραφία, όμως πρόσφατα αποφάσισε να προχωρήσει και στο μέσο του βίντεο, για να δώσει διάσταση και κίνηση στις υπέροχες εικόνες της ρυθμικής, με πρωταγωνίστρια μια κορυφαία αθλήτρια του είδους, καθώς θα αποτελέσει μία από τις τρεις Ελληνίδες εκπροσώπους της ρυθμικής στο ατομικό, στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού.

Όπως αναφέρει η Ιωάννα Μαγοπούλου: “Ο κος Κεραμιδάς είναι ένας καταξιωμένος φωτογράφος στον χώρο της γυμναστικής και όχι μόνο. Υπήρξε ο ίδιος αθλητής και προπονητής της ενόργανης οπότε γνωρίζει τη γυμναστική και τις δυσκολίες που έχει σε όλα τα επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε αρκετές φορές σε διάφορα φωτογραφικά project. Είχε λοιπόν την ιδέα να δημιουργήσουμε μαζί ένα βίντεο που ονόμασε “Μικρές ιστορίες χορού”, όπου θα συνδυάζαμε τη χορευτική κίνηση σε χώρο φυσικό, έξω απ τα στενά πλαίσια ενός γυμναστηρίου ή μιας αίθουσας. Ελπίζω το αποτέλεσμα να αρέσει τόσο όσο εμείς ευχαριστηθήκαμε την επαφή με τη φύση κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτού του βίντεο”.

Το βίντεο γυρίστηκε στις περιοχές Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Φράγμα Θέρμης, Γαλάζια Λίμνη (Σκρα) στο Κιλκίς και στο Δέλτα Αξιού στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ενώ τα πλάνα φανερώνουν την αθλήτρια να χορεύει μαγικά στα πανέμορφα αυτά τοπία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

Ο Αντώνης Κεραμιδάς σημειώνει για το project: “Πάντα μου αρέσει να συνδυάζω στο κάδρο της φωτογραφικής μου μηχανής την αρμονία της φύσης με την ανθρώπινη παρουσία, ιδίως όταν αυτή η παρουσία έχει την ικανότητα να δίνει τον δικό της ιδιαίτερο ρυθμό μέσω του χορού. Έτσι, εκτός από τα κλικ των φωτογραφιών, αποφασίσαμε να δώσουμε μέσα από τα βίντεο περισσότερο ρεαλισμό στα μέρη που επισκεπτόμασταν, με την μοναδική κίνηση της Ιωάννας να αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης την ίδια στιγμή που η φύση αναδεικνύει τον ρυθμό και το ταλέντο της Ιωάννας. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα ξεχωριστό άθλημα του οποίου η καλλιτεχνία και ο χορός αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο. Η έκφραση αυτής της τέχνης μέσα στο φυσικό περιβάλλον προσδίδει στην αθλήτρια μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Μικρές ιστορίες χορού λοιπόν στο «Χρονικό της μέρας», αφού η επίσκεψη σε κάθε τόπο, μας γέμιζε κάθε φορά με ιδιαίτερες αναμνήσεις μέσα από τις οποίες ανακαλύπταμε ξανά και ξανά την ομορφιά της ζωής την οποία λησμονούμε πολλές μέσα στη καθημερινότητα των αστικών κέντρων”.

Απολαύστε αυτές τις μικρές ιστορίες χορού με την πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Ιωάννα Μαγοπούλου στο υπέροχο βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Αιθέρια πλάσματα “παγωμένα” στο αστικό τοπίο της πόλης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα