Μια διαφορετική αίθουσα διδασκαλίας στο ΑΠΘ

Στο εργαστήριο Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής.

Parallaxi
μια-διαφορετική-αίθουσα-διδασκαλίας-557171
Parallaxi

Σε μία διαφορετική αίθουσα διδασκαλίας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα μαθήματα φαρμακολογίας και τις εξετάσεις τους, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., καθώς 20 έργα, με θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, εκτίθενται στους τοίχους της.

Η ιδέα της έκθεσης των έργων τέχνης ανήκει στον Διευθυντή Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., Καθηγητή Δημήτρη Κούβελα, με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), το 2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αφού μελετήθηκαν 6.000 άτομα σε βάθος 12ετίας διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν επαφή με χώρους τέχνης είχαν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσους δεν πήγαιναν καθόλου.

Οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν δραστηριότητες σχετικές με τις τέχνες και τον πολιτισμό στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Η έκθεση αποτελείται από μία ενότητα μικρογλυπτών 20 έργων διαστάσεων 50Χ50 εκατοστά. Τα έργα είναι της δημοσιογράφου Λέλας Κεσίδου της ΕΡΤ3, ειδικευμένης σε θέματα υγείας. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι λευκός ψυχρός πηλός διακοσμημένος με φύλλα χρυσού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα