Θεσσαλονίκη

Μια μέρα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Μια μέρα που η σχολή άνοιξε για μας τις πόρτες της και μεις φύγαμε από κει γεμάτοι ενέργεια και ειδήσεις.

Μιχαήλ Παπαβασιλείου
μια-μέρα-στην-αμερικανική-γεωργική-σχ-412937
Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Λέξεις | Εικόνες: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ήταν μια ωραία Κυριακή η σημερινή για όλους εμάς που βρεθήκαμε στην ξενάγηση στην ιστορική Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή που δεν σταματά να μας εκπλήσσει διαρκώς! Ανάμεσα σε καινούργιες εμπειρίες, σχέδια και γευστικές δοκιμές όσα μάθαμε εκεί τη σημερινή μέρα με λίγες λέξεις:

Νέο Γυμνάσιο από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Ένας ακόμη πολύ σημαντικός στόχος αναμένεται να επιτευχθεί από τον επερχόμενο Σεπτέμβριο με τη δημιουργία του πολυαναμενόμενου γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το κομμάτι που έλειπε από ένα πολυσύνθετο παζλ είναι έτοιμο να προστεθεί και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των στελεχών της σχολής είναι μεγάλη. Ο Χρήστος Παππάς από το αρχιτεκτονικό γραφείο 406 ανέφερε τα εξής γι’ αυτή την προσπάθεια: «Το κτίριο θα βρίσκεται στο κέντρο βάρους της σχολής, όπου θα διαθέτει έξι αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια και τους χώρους της διοίκησης. Η δομή του κτιρίου θα είναι στα πρότυπα των αμερικανικών κολεγίων, ενώ οι πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία είναι εφικτή και εύκολη».

Θα δημιουργηθούν Κήποι Βροχής, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει βροχόπτωση το νερό να αποθηκεύεται και στη συνέχεια να φιλτράρεται. Έτσι τους μήνες που δεν θα βρέχει, οι κήποι θα ποτίζονται συνεχώς πετυχαίνοντας κυκλική οικονομία. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί και στον χώρο εκδηλώσεων του γυμνασίου, όπου θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 200 άτομα, με πρόσβαση από δύο διαφορετικές μεριές των τεσσάρων στρεμμάτων έκτασης του χώρου.

Το Γυμνάσιο Χασιώτη, όπως ονομάστηκε προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής οικογένειας Χασιώτη, θα διαθέτει έξι αίθουσες διδασκαλίας, τρία υπερσύγχρονα εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, γραφεία καθηγητών, κοινόχρηστους χώρους.

Φτιάχνοντας Τυροζούλι μέσα σε λιγότερο από μία ώρα

Το Τυροζούλι προέρχεται από την Κρήτη και είναι ένα τυρί που γίνεται στην ώρα! Αν και στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας χρησιμοποιούν πρόβειο η κατσικίσιο γάλα στη Βόρειο Ελλάδα προτιμούν το αγελαδινό. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και κατανοητή. Δοκιμάσαμε να το φτιάξουμε και το πετύχαμε!

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα πέντε λίτρα γάλα και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία των 90-92 βαθμών Κελσίου. Εν συνεχεία, μόλις φτάσουμε στη επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε ένα ποτήρι μυλόξυδο ή χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και σε λίγη ώρα δημιουργείται ένα πήγμα. Το αφήνουμε να στεγνώσει και το σερβίρουμε είτε με μέλι είτε με καρυκεύματα της αρεσκείας μας.

Μία εμπειρία ιδιαίτερα εύκολη, έξυπνη, αλλά και ένας τρόπος να θυμηθούμε τους προγόνους αρκετή διάθεση μπορούμε να γίνουμε οι Master Chef της κουζίνας μας στο πι και φι!

Μέρα Μαγιού στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η ωραία είδηση που περιμένουμε και φέτος την άνοιξη: Την Κυριακή 12 Μαίου θα λάβει χώρα και φέτος η Μέρα Μαγιού με κύριο στόχο να δώσει την ευκαιρία σε πολίτες της πόλης και όχι μόνο να εξερευνήσουν τη σχολή και να μάθουν τα κρυφά μυστικά της. Μία ανοιξιάτικη μέρα, όπου το καταπράσινο περιβάλλον του χώρου θα γεμίσει από ανθρώπους και δράσεις της σχολής σε όλο τον περιμετρικό χώρο της. «Σας υπόσχομαι ότι η συγκεκριμένη μέρα θα είναι ηλιόλουστη και πολύ γιορτινή και όχι όπως η σημερινής σας ξενάγηση. Αν και η ομορφιά του τοπίου είναι και πάλι εκπληκτική» μας είπε χαριτολογώντας ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της σχολής, Άγγελος Αγγελίδης.

Ήταν μια μέρα που η σχολή άνοιξε για μας τις πόρτες της και μεις φύγαμε από κει γεμάτοι ενέργεια και ειδήσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα