Μήπως να φροντίζατε λίγο τα παρτέρια στην Αγίας Σοφίας;

Τι συμβαίνει με τη «ζούγκλα» στην καρδιά του κέντρου της πόλης;

Parallaxi
μήπως-να-φροντίζατε-λίγο-τα-παρτέρια-σ-1187716
Parallaxi

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία, που ασχολούμαστε με τη «ζούγκλα» που έχει δημιουργηθεί στα παρτέρια επί της οδού Αγίας Σοφίας στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Η αποκαρδιωτική αυτή εικόνα είναι σύνηθες φαινόμενο τους τελευταίους μήνες και ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει σύντομα, καθώς προκαλεί αρνητική εντύπωση πέρα από τους κατοίκους και στους τουρίστες που κάνουν καθημερινά τη βόλτα τους στην πόλη και περνούν από το σημείο.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, για το συγκεκριμένο χώρο είναι υπεύθυνη η Ελληνικό Μετρό Α.Ε και όχι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα παρτέρια έχουν παραχωρηθεί ως «εργοταξιακός χώρος» στην εταιρεία σε εφαρμογή της 1697/8-6-2006 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής.

Από τη στιγμή που οι χώροι δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης η Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος είναι αναρμόδια για οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο χώρος καθαρίστηκε μία φορά με έξοδα μάλιστα δημοτών, ενώ από πλευράς της διοίκησης του Δήμου έχουν γίνει οχλήσεις και διαμαρτυρίες προς την Ελληνικό Μετρό, όσον αφορά το θέμα.

«Στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, όπου τα χόρτα ήταν τεράστια και αναγκαστήκαμε, αφού η Ελληνικό Μετρό δεν ενήργησε, να κάνουμε εμείς παρέμβαση και να ξοδέψουμε 15.000 ευρώ από την τσέπη του δημότη, ώστε να καλλωπίσουμε το χώρο, να βάλουμε και τους απαραίτητους θάμνους και να μπορούν να περνούν οι πεζοί. Φυσικά στείλαμε τον λογαριασμό στην Ελληνικό Μετρό, που καλείται να μας τα πληρώσει» είχε δηλώσει δύο μήνες πριν στην parallaxi ο εντεταλμένος σύμβουλος πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Διαμαντάκης.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα επίκειται συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό Α.Ε, ώστε να επιστραφεί ο χώρος και πάλι στο Δήμο.

Να σημειωθεί ότι βάσει σύμβασης οι χώροι πρέπει να αποδοθούν από την εταιρεία προς το Δήμο στην πρότερη κατάσταση.

«Είναι η τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα τάση για τους χώρους πρασίνου. Το αποστειρωμένο γκαζόν είναι παρελθόν. Σε πολλές ευρωπαϊκές μεγάλες πόλεις αυτό επιδιώκουν. Ας το βάλουμε στη ζωή μας. Αυτή είναι η φύση!» σχολιάζει σκωπτικά σε σχόλιο του στα social media ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα